Πήρε "φωτιά" το 100 στο Ηράκλειο - Κλήσεις πολιτών με ... απίστευτες απορίες

Πήρε "φωτιά" το 100 στο Ηράκλειο - Κλήσεις πολιτών με ... απίστευτες απορίες

Από τη μία είναι λογικό και επόμενο κάποιος να εξακολουθεί να έχει απορίες αναφορικά με την επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας αλλά από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για να ρωτήσουν... ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δέχθηκε περισσότερες από 1.500 κλήσεις πολιτών. Όλοι τους είχαν και από μία απορία για το πως θα κυκλοφορήσουν. Άλλοι πάλι, "ρωτούσαν τα απίστευτα" όπως είπε στο ekriti αστυνομικός. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό ενός πολίτη που ρώτησε αν μπορεί να πάει βόλτα με το αυτοκίνητο έχοντας το σκύλο μαζί του και ένας άλλος που ρώτησε αν θα μπορεί να πάει ξανά στο σούπερ μάρκετ σε περίπτωση που ξεχάσει να πάρει κάτι.

Οι αστυνομικοί κατανοούν το γεγονός ότι υπάρχουν απορίες όμως όταν κάποιος παίρνει και απασχολεί το 100 για ψύλλου πήδημα, τότε μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί ότι δεν βοηθάει σε τίποτα να απασχολείται η ΕΛ.ΑΣ για ασήμαντα πράγματα.

Πάντως, αυτό που λέγεται από το Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας, είναι ότι από αύριο Τρίτη, δεν θα υπάρξει επιείκεια και πως αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι όπως ήταν σήμερα, τότε τα πρόστιμα θα πέσουν "βροχή"

"Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε συνείδηση και να καταλάβουμε την κρισιμότητα της κατάστασης" ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

ekriti.gr