Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:42 | 16/01/2019

Πήρε τους 151 ψήφους εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από άγρια αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα επιμένουν να μιλούν για κυβέρνηση-κουρελού.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Κατά την την ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψήφισαν και οι 6 «πρόθυμοι» προερχόμενοι από άλλα κόμματα. Ειδικότερα με επιστολική ψήφο είπε «ναι» η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο διαγραφείς από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης και ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Η σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άγρια.

Καταπέλτης υπήρξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύοντας τις συναλλαγές και το αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προειδοποιώντας: ««Οποιος ψηφίζει «ναι» εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα 4 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που τον διαδέχθηκε στο βήμα της Βουλής και έκλεισε την διαδικασία τόνισε πως «υπάρχει δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ» και αντιστοίχως τεράστιο το κενό στην κεντροαριστερά, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετατοπίστηκε από το κέντρο στην άκρα δεξιά. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ σε «ντιμπέιτ και στον ΣΚΑΪ αν θέλετε, να σπάσουμε και το εμπάργκο» όπως είπε. Εμφανίστηκε βέβαιος δε πως η κυβέρνησή του θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσει.


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis