Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:41 | 19/04/2015

Πίνετε πολύ καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας; Δεν θα σας κρατήσει όρθιους όπως ίσως νομίζετε. Η υπερβολική κατανάλωση καφέ «ευθύνεται», μεταξύ άλλων, για την κόπωση που νιώθουμε στην καθημερινότητά μας. «Η καφεϊνη μπορεί να δείχνει "απάντηση" στην κόπωση, αλλά είναι ένας εσφαλμένος φίλος», λέει ο δρ. Γκλενβίλ στην MailOnline. «Σημαίνει ότι η ενέργεια είναι ένας συνεχές "τρενάκι" από ψηλές και χαμηλές συχνότητες. Κάνει τους ανθρώπους περισσότερο κουρασμένους μακροπρόθεσμα».

    Αυτή είναι μια από τις επτά - σύμφωνα με την Daily Mail - αιτίες που προκαλούν εξάντληση και απώλεια ενέργειας. Ποιές είναι οι άλλες έξι;

Η τελειομανία

Αν είσαι τελειομανής δυσκολεύεσαι να έχεις έναν καλό βραδινό ύπνο διότι ανησυχείς αν αυτό που έχεις κάνει είναι αρκετά καλό και συνέχεια βάζεις ολοένα και υψηλότερους στόχους στον εαυτό σου.

Η υπερβολική κατανάλωση υδατάνθρακα

    Κάποιοι άνθρωποι τρώνε άσπρο ψωμί, άσπρο αλεύρι και μακαρόνια. Αυτές οι τροφές δίνουν μια γρήγορη ώθηση στο ζάχαρο, μετά, όμως, τα επίπεδα πέφτουν σημειώνει ο ίδιος γιατρός.

Η έλειψη πρωτεϊνης

  «Πλλοί άνθρωποι στερούνται ενέργειας, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν γευματίσουν διότι δεν καταναλώνουν αρκετή πρωτεϊνη», λέει ο Nicola Shubrook,  διατροφολόγος στην κλινική UrbanWellness του Λονδίνου.

Αν έχετε διαβήτη τύπου 2 που δεν έχει διαγνωσθεί

Η κούραση που συχνά συνοδεύεται από προβλήματα όρασης, μια διαρκή δίψα και συνεχή τάση για ούρηση είναι μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2 που ίσως να μην έχει διαγνωσθεί.

Αν έχετε προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια του κύκλου

Ανάλογα συμπτώματα μπορούν να καταγραφούν 11 μέρες πριν έρθει η περίοδος στην έμμηνο ρύση μιας γυναίκας.

thetoc

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis