Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 11/03/2019

Με αφορμή την ανακοίνωση του Αρχηγείου για τα οφειλόμενα ρεπό λάβαμε το παρακάτω μήνυμα, που αντικατοπτρίζει την οπτική πολλών αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής:

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, να κλάψω η να γελάσω; 1,5 οφειλόμενη ημερήσια ανάπαυση; Αλήθεια; Δεν ξέρω αν η δήλωση είναι κακόγουστο αστείο ή κάποιο τυπογραφικό λάθος. Υπηρετώ σχεδόν όλα μου τα χρόνια σε Τμήμα του Κέντρου και σύμφωνα με τη Γραμματεία μου από το 2014 έως σήμερα οι ημερήσιες αναπαύσεις που μου οφείλει η Υπηρεσία είναι 26. Όχι 1,5. Αλλά 26. Ούτε εγώ, ούτε οι συνάδελφοι αποζημιωθήκαμε ποτέ για αυτές, δεν ακούσαμε Ευχαριστώ κλπ

Ακούσαμε όμως ότι είμαστε παλιοβητάδες, αστυφύλακες και φρουροί μόνο για σκοπιές και μέτρα τάξεις, πεταμένα χιλιάρικα, όμως πολύ από εμάς έχουμε πτυχία και μεταπτυχιακά. 365 μέρες το χρόνο έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, εβδομαδιαία υπηρεσία; τι είναι αυτό; μην μιλάς και δούλευε... Αδιάθετο και μετά πρωί και δεν θυμάμαι ποτέ ακριβώς ήταν το τελευταίο ρεπό, με ρωτάει ο επόπτης. Γιατί φαίνομαι κουρασμένος και μου επισημαίνει ότι δεν είναι εικόνα σκοπού αυτή σε κεντρικό στόχο Δευτέρα πρωί. Κυρίες αξιωματικέ είμαι κουρασμένος. Γιατί στο αδιάθετο δεν κοιμήθηκα η κόρη μου είχε παράσταση μπαλέτου και δήλωσε ότι η έκπληξη θα είναι μια φορά να είμαι δίπλα της και να μην δουλεύω, ο γιός μου δε που την ίδια μέρα έπαιζε μπάλα είπε ότι αν είναι να πάει με τη μητέρα του δεν θα πάει καθόλου. Γιατί αυτή δεν ξέρει και όλοι του οι φίλοι πάνε με τον πατέρα τους.

[custom:google-ads]

Ελάτε στο τμήμα, ανοίξτε τα βιβλία , δείτε τι μας χρωστάει η Υπηρεσία και απαντήστε μας. Γιατί υπάρχουν αστυνομικοί δύο ταχυτήτων. Κατά καιρούς βγαίνουν διαταγές για φύλαξη στόχων κατά αποκλειστικότητα, με ποια κριτήρια επιλέγεται κάποιος για εκεί; Έχει παραπάνω εκπαίδευση; χρόνια υπηρεσίας μήπως; Γιατί δύο ρεπό την εβδομάδα οι συνάδελφοι εκεί και πολλές φορές και περισσότερα; Γιατί σπάνε την άδεια μέσα σε όλα τα γκρουπ είτε γιορτές είτε καλοκαίρι; Ποιος νόμος και ποιο π.δ. τα προβλέπει αυτά; εν κατακλείδι έχουμε αξιοπρέπεια, είμαστε εργαζόμενοι Όχι σκλάβοι.

Μην υποτιμάτε το έργο μας και μην μας στερείτε τα αυτονόητα. Είναι κατάντια να θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί που μέσα σε 15 μέρες συνεχόμενης εργασίας ,σε υγειονομικά ακατάλληλες εγκαταστάσεις παίρνουμε 1 ρεπό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης - Τι αναφέρει το κείμενο ανάληψης της ευθύνης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis