Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:31 | 20/07/2015

«Ξεπούλημα» των ελληνικών νησιών μέσα στα επόμενα χρόνια προβλέπει ο κτηματομεσίτης Knight Frank σε δημοσίευμα του Business Insider, το οποίο περιγράφει συνοπτικά τη μοίρα των ελληνικών νησιών τα επόμενα χρόνια.

«Εξαιτίας των μακροπρόθεσμων συνεπειών της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας, αναμένεται να πάρουν «φωτιά» οι πωλήσεις των ελληνικών νησιών», τονίζει.

«Πέρυσι η Ελλάδα εισήγαγε τον πρώτο φόρο επί των ακινήτων κάτω από την πίεση των πιστωτών, οι οποίοι ήθελαν να αντλήσουν περισσότερα μετρητά για την αποπλήρωση των χρεών», εξηγεί το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Ο φόρος, λοιπόν, ξαφνικά έκανε την ιδιοκτησία ενός ιδιωτικού νησιού δυσβάσταχτη για ορισμένους ιδιοκτήτες».

Περίπου 20 ελληνικά νησιά είχαν διατεθεί στην αγορά το περασμένο έτος, με τον Knight Frank να αναμένει πως θα ακολουθήσουν κι άλλα από τις συνέπειες του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Η τελευταία συμφωνία με τους εταίρους που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα επιβάλλει περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε περισσότερη πίεση του ιδιωτικού πλούτου. Δεδομένου των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιονομική εξυγίανση πιθανότητα θα πλήξει τους πιο ευκατάστατους.

Ο Knight Frank αναφέρει πως τα ελληνικά νησιά πιθανότατα θα προσελκύσουν «τους κυνηγούς ευκαιριών», και τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι ήδη έχουν στραφεί στην Ελλάδα για να προλάβουν καλές προσφορές στα ακίνητα.

Ο Independent σε δημοσίευμα του Σαββάτου ανέφερε πως Ρώσοι, Κινέζοι, ακόμα και Σέρβοι και Βούλγαροι επενδυτές αγοράζουν ιδιοκτησίες σε πολύ συμφέρουσες τιμές.

Πηγή: Business Insider

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis