Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:50 | 15/04/2021

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα σημερινά παιδιά γεννήθηκαν σε μια… ψηφιακή εποχή! Αγαπούν την τεχνολογία, πλοηγούνται με άνεση στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν tablets και smartphones καλύτερα κι από εμάς. Επομένως, θα ήταν εντελώς άσκοπο να δαιμονοποιήσουμε το διαδίκτυο καθώς αυτό δίνει καιπολλές ευκαιρίες μάθησης. Αντίθετα, αυτό που καλείται να πράξει ο γονέας είναι η εκπαίδευσή για ασφαλή πλοήγηση κι η σαφής θέσπιση σταθερών ορίων και κανόνων σχετικά με την χρήση του διαδικτύου.

Στο νέο σεμινάριο του Katalinas Life Events   δίνεται έμφαση στη χρήση του διαδικτύου ως συμπεριφορά υψηλού κινδύνου και προτείνονται τρόποι πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης.

Επίσης, προτείνονται κάποια χρήσιμα προγράμματα διαδικτυακού ελέγχου.

Ενδεικτικά οι ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

·         Τι είναι οι Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου;

·         Διαδικτυακή Εξάρτηση

·         Προτεινόμενος χρόνος έκθεσης στις οθόνες ανάλογα με την ηλικία

·         Η σημασία της πρόληψης

·         Τι μπορεί να κάνει ο γονέας;

·         Χρήσιμα προγράμματα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, σε επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγήτρια

Ελένη Τσάνταλη

Η Ελένη Τσάνταλη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει τίτλο «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας». Έχει εξειδικευτεί στις αναπτυξιακές διαταραχές και ιδιαίτερα στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Οι μετεκπαιδεύσεις της έχουν να κάνουν με μη λεκτικές μορφές έκφρασης και διαχείριση συμπεριφοράς, ψυχοκινητική ανάπτυξη, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς και στη γραφή Braille. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει εργαστεί ιδιωτικά με παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες, με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με ομάδες γονέων και εφήβων. Τέλος, έχει εκπονήσει έρευνα πάνω στην ''Βλεμματική και Απτική Συμπεριφορά στην Ελεύθερη Αλληλεπίδραση Γονέα-Βρέφους στην Ελλάδα και την Σκωτία'' η οποία έχει παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια αναπτυξιακής ψυχολογίας και ψυχολογικής έρευνας.

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, 18:00 – 20:00

Κόστος: 25€

Χώρος διεξαγωγής

KatalinasLifeEvents– Ζωής Δρώμενα | Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι | Δίπλα στο μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων

Τ: 211 11 75 845 | 6940778779

E: [email protected]

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19,ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα4 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  • Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  • Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  • Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis