Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 09/05/2017

Ο 52χρονος Ηρακλής Δραγούνης συνελήφθη στο αεροδρόμιο με την κατηγορία της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και πιθανόν κατασκοπείας, καθώς, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, κατείχε μια ύποπτη συσκευή για υποκλοπές, η οποία στάλθηκε στις αλβανικές υπηρεσίες ασφάλειας για να εξεταστεί.

 

Η σύλληψη έγινε την Κυριακή από τους άντρες της ασφάλειας του αεροδρομίου και ο 52χρονος πολιτικός μηχανικός αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς διαπιστώθηκε ότι εργάζεται σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και το «ύποπτο» μηχάνημα που είχε μαζί του ήταν εργαλείο της δουλειάς του για τη μέτρηση των σημάτων εκπομπής των κεραιών.

Ο Ηρακλής Δραγούνης ταξιδεύει συχνά στη γειτονική χώρα, σύμφωνα μάλιστα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 20 φορές έχει κάνει το ταξίδι αυτό το διάστημα 2015-2017. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό με τη σύλληψη αλλοδαπών δήθεν για κατασκοπεία, μέσα σε έναν μήνα στην Αλβανία.

Ανάλογη περιπέτεια πέρασε και ένας Ισραηλινός πολίτης, o Γιοράμ Φριγκ, ο οποίος κατείχε μία συσκευή και επίσης συνελήφθη, για να αποδειχτεί τελικά ότι δεν ήταν ύποπτη και να αφεθεί και αυτός ελεύθερος.

ethnos.gr

Advertisement

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis