Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 26/04/2015
Τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις μοναχόλυκων Παλαιστίνιων με θύματα Ισραηλινούς αστυνομικούς έχουν συμβεί μέσα σε 24 ώρες στο Ισραήλ.
 
Στην πιο πρόσφατη επίθεση, το Σάββατο το βράδυ, ένας Άραβας μοναχόλυκος οδηγός έπεσε πάνω σε τρεις αστυνομικούς, δύο άνδρες και μια γυναίκα, με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στα ανατολικά Ιεροσόλυμα. Η γυναίκα αστυνομικός νοσηλεύεται μέτρια τραυματισμένη και οι δύο συνάδελφοί της ελαφριά.
 
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Ιεροσολύμων περιέγραψε την επίθεση με τα ακόλουθα λόγια:
 
«Ένα αυτοκίνητο Skoda έπεσε πάνω σε τρεις αστυνομικούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο και τους χτύπησε. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο δέχτηκε πυρά, ενώ απομακρυνόταν. Αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, αλλά ο οδηγός το είχε εγκαταλείψει. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρομοκράτη βρίσκονται σε εξέλιξη».
 
Ακόμα, επίθεση δέχθηκε και το αυτοκίνητο που επέβαινε ο δήμαρχος των Ιεροσολύμων Νιρ Μπαρκάτ (Nir Barkat). Άραβες του πέταξαν πέτρες, του προκάλεσαν ελαφρές ζημιές και κανείς δεν τραυματίστηκε.
 
Νωρίτερα, το Σάββατο το απόγευμα, ένας Ισραηλινός συνοριοφύλακας αστυνομικός μαχαιρώθηκε από έναν Άραβα μοναχόλυκο έξω από το Σπήλαιο των Πατριαρχών στη Χεβρώνα.
 
Ο μοναχόλυκος έπεσε νεκρός από τα πυρά των άλλων αστυνομικών. Αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Ασάντ Αλ Σαλάιμα (Assad Al Salayma).
 
Ο τραυματισμένος συνοριοφύλακας αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Ιεροσολύμων με τραύματα από τις μαχαιριές στον κορμό και νοσηλεύεται σε μέτρια κατάσταση.
 
Την Παρασκευή το βράδυ ένας 16χρονος μοναχόλυκος Άραβας, το μικρό του όνομα είναι Αλί, προσπάθησε να μαχαιρώσει μια γυναίκα συνοριοφύλακα αστυνομικό σε σημείο ελέγχου στα ανατολικά Ιεροσόλυμα. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί στο μπλόκο άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον 16χρονο. Η αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.
 
defencenet.gr 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis