Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 14/05/2015
Ο «Κριστιάν» της Αγγελικής Σπυροπούλου, ο 24χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού στο πρόσφατο παρελθόν, ο άνθρωπος που φέρεται να είχε συνεννοηθεί με τους φυλακισμένους Πυρήνες για την προμήθεια πολεμικού καλάσνικοφ από τον 27χρονο αδερφό του, σε ταβέρνα της Μάνδρας Αττικής, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Την ίδια ώρα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του 31χρονου Αλβανού ισοβίτη Φ.Ντ., για την συνεργασία του με τους Πυρήνες και τον Χριστόδουλο Ξηρό για την υλοποίηση του σχεδίου «Γοργοπόταμος», που αφορούσε την ανατίναξη των φυλακών.
 
Στον 31χρονο αποδίδεται η δημιουργία του δικτύου Αλβανών «βοηθών» της Αγγελικής Σπυροπούλου και του Χριστόδουλου Ξηρού, στο στάδιο προεργασίας και εξοπλισμού της επίθεσης στις φυλακές, κατ’ εντολή αρχηγικών μελών της GreekMafia, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..
 
Ο 24χρονος «Κριστιάν» που συνελήφθη χθες είχε συλληφθεί προ διετίας για κλοπές στην κεντρική Ελλάδα μαζί με μία συγγενή του και ληστείες στην περιοχής της Μάνδρας Αττικής. Και αυτός, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται ότι βοήθησε τον… Γοργοπόταμο με την μεσολάβηση του προαναφερόμενου 31χρονου αλλοδαπού, λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του.
 
 «Στις 15:00 το μεσημέρι, παίρνεις το 69....... (σ.σ. κινητό) στον Χρήστο και του λες “γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα”»... «Η ταβέρνα είναι ανάμεσα στην Αγία Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Πολύ εξυπηρετική θα είναι και η Κατερίνα» έγραφαν οι έγκλειστοι Πυρήνες σε αυστηρώς προσωπική ηλεκτρονική επιστολή τους προς την Αγγελική Σπυροπούλου, προκειμένου να πάει στην Μάνδρα Αττικής και να παραλάβει ένα από τα πολεμικά καλάσνικοφ, που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου. Ο «Χρήστος» και η «Κατερίνα», ήταν ο 27χρονος αδερφός του «Κριστιάν»  και η 24χρονη φίλη του, που είχαν συλληφθεί στις 2 Απριλίου 2015, κατηγορούμενοι για προμήθεια όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Όπως είχε προκύψει από το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαζαν οι φυλακισμένοι Πυρήνες με την Αγγελική Σπυροπούλου, ο 27χρονος Αλβανός υπήκοος φέρεται να παρέλαβε ένα όπλο καλάσνικοφ από άγνωστο άτομο και να το παρέδωσε στην 22χρονη.
 
Σε γράμμα από τον Κορυδαλλό προς την 22χρονη, με τίτλο «Ραντεβού για καλάσνικοφ», οι έγκλειστοι Πυρήνες έδιναν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα συναντηθεί με τον Χρήστο -όπως αναφέρεται- για το όπλο. «Σου κλείσαμε ραντεβού για καλάσνικοφ και σφαίρες την Τρίτη. Παίρνεις τον προαστιακό και σταματάς Θριάσιο-Μαγούλα. Από εκεί παίρνεις ένα ταξί. Προσοχή να έχεις καθαρό κινητό μήπως χρειαστεί να καλέσεις ραδιοταξί. Στις 3 το μεσημέρι, παίρνεις το 69... (σ.σ. κινητό) στον Χρήστο και του λες “γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα”», σημειώνεται στην επιστολή, η οποία συνεχίζει: «Είναι μπουμπούνες οι Αλβανοί αλλά πρόθυμοι. Η ταβέρνα είναι ανάμεσα στην Αγία Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Πολύ εξυπηρετική είναι η Κατερίνα». Ο 27χρονος στις συνομιλίες του για την προμήθεια του όπλου φαίνεται να χρησιμοποιούσε το κινητό τηλέφωνο της 24χρονης συντρόφου του, που συνελήφθη και εκείνη.
 
Σημειώνεται πως ο 31χρονος Αλβανός Φ.Ντ. που έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα, είχε κατηγορηθεί για το ότι τον Απρίλιο του 2010 σκότωσε εν ψυχρώ σε δάσος της Καλλιθέας Χαλκιδικής έναν 25χρονο συμπατριώτη του σχετικά με την εκμετάλλευση μίας γυναίκας από τη Ρουμανία. Επίσης κατηγορήθηκε για τον φόνο ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αθήνα, αλλά και για τον βαρύ τραυματισμό ενός 37χρονου αλλοδαπού στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης. Είχε θεωρηθεί και ύποπτος για τη δολοφονία γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αθήνα. Σε παλιότερη έρευνα στο κελί του σε περιφερειακή φυλακή είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός κινητών ενώ είχε συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις κρατουμένων δηλώνοντας: «Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα αλλά δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Ζητάμε μόνο ό,τι δικαιούμαστε και τίποτα παραπάνω».
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis