Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 28/11/2017

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς το τουρκικό μαρξιστικό-λενινιστικό απελευθερωτικό μέτωπο DHKP-C, προσήχθησαν σήμερα το πρωί σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, από τα διαμερίσματα αυτά σε εντυπωσιακές ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν συνολικά 9 Τούρκοι, εκ των οποίων 8 άντρες και μία γυναίκα. Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε μάλιστα ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου, όπου είχε εντοπιστεί φουσκωτό σκάφος με οπλισμό.

[custom:google-ads]

Ήδη έως τώρα, έχουν εντοπιστεί σε τρεις κατ’ οίκον έρευνες που γίνονται στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και συγκεκριμένα ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης, ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα πιστόλι CZ.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική πριν τρία χρόνια στις Οινούσσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους, ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Στην Ελλάδα ουδέποτε είχε τρομοκρατική δραστηριότητα η συγκεκριμένη οργάνωση, παρά όπως φαίνεται χρησιμοποιεί την χώρα μας ως καταφύγιο και διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην γειτονική χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούνταν μεν καιρό και έγινε η επιχείρηση την κατάλληλη στιγμή για να εντοπιστούν πρόσωπα και υλικό, αλλά είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη χώρα μας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ένδειξη πόσο μάλλον απόδειξη ότι ετοίμαζαν χτύπημα στην χώρα μας, όμως οι Αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να ετοίμαζαν κάτι για την Τουρκία.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε θα αναλυθεί ενδελεχώς μήπως από αυτό προκύψουν τυχόν μελλοντικοί στόχοι ή άλλες γιάφκες και τυχόν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Πλην του γνωστού από το 2014 στις ελληνικές Αρχές συλληφθέντα, οι υπόλοιποι αποτελούν καινούργια πρόσωπα αλλά δεν θεωρούνται καθόλου τυχαίοι…

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis