Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 06/12/2019

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, καταδεικνύοντας την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων «εδώ και τώρα».

[custom:google-ads]

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια εξεταστική επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα F-16 με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται για επαύξηση ετοιμότητας αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν την χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΠΝ εορτάζει σήμερα το Προστάτη του και θυμάται την ιστορία του - ΒΙΝΤΕΟ

Με αυτό τον τρόπο ο ΥΕΘΑ υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση των F-16, επιμένοντας στην ανάγκη να αναβαθμιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Τώρα είναι η ώρα, όχι αύριο, τώρα», ήταν άλλη μία χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε ακόμη πως ασφαλώς θα χρειαστούν και σχεδιάζονται κι άλλες παρεμβάσεις, όπως να εξοπλίσουμε τα υποβρύχια με τορπίλες νέου τύπου ή να συντηρήσουμε τις Φρεγάτες ΜΕΚΟ. Μάλιστα ο κ. Παπανγιωτόπουλος ανέφερε πως «ο πολλαπλασιαστής ισχύος να ισχύσει το μέγα της θαλάσσης κράτος είναι το Πολεμικό μας Ναυτικό».

Αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την φημολογία περί «παγώματος των ΜΟΕ«, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Συνόδεψα τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και βρέθηκα σε δυσάρεστη θέση να ακούω για πηγές κλπ. Η πολιτική του ΥΠΕΘΑ δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με την Τουρκία… Αυτό που είχαμε πει ως Υπουργείο εν όψει της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν ότι δεν είμαστε σε βιασύνη για επανέναρξη συζητήσεων για τα ΜΟΕ, ως εκεί όμως. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ευθέως και εντίμως μεταξύ τους και – ένα από αυτά τα λίγα που συμφωνήσαμε – είναι να συνεχιστεί η συζήτηση για τα ΜΟΕ».

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis