Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:04 | 21/12/2019

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

[custom:google-ads]

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στη γειτονική χώρα.

«Είναι δύσκολη η εποχή γιατί υπάρχει το δεδομένο πως σε πάρα πολλά επίπεδα ο γείτονας κλιμακώνει την συμπεριφορά του, δεν είναι ένα και δύο συμβάντα αλλά πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και σε επίπεδο πράξεων αλλά από κει και πέρα εμείς κάνουμε την δουλειά μας», είπε ο Υπουργός Άμυνας

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για αποστολή  τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη και στην τουρκολυβική συμφωνία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς «βλέπουμε να σχηματίζεται ένα μέτωπο».

«Θα βρει απέναντι της πολλούς παίκτες η Τουρκία και δεν θα είναι τόσο απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε:

«Κάνουμε την δουλειά μας ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν».

Μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο Υπουργός υπογράμμισε:

«Διακατέχονται από πατριωτισμό, επαγγελματική νοοτροπία, αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής. Κάνουν αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να διασφαλίζεται κάθε σπιθαμή εδάφους στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Οπωσδήποτε η δική μας δουλειά είναι να τους βοηθάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και αξιόμαχοι, συνέχισε προσθέτοντας πως έτσι αναμφισβήτητα απομακρύνονται οι πιθανότητες για εμπλοκή στρατιωτικού τύπου.

Εν κατακλείδι, διέψευσε φήμες που μιλούν για μείωση δαπανών στον στρατιωτικό εξοπλισμό.

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis