Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
09:14 | 31/01/2020

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε εχτές από τον Αντιπρόεδρο της  Ένωσης Αθηνών Παναγιώτη Κυριακάκο στη σελίδα του στο facebook

Εξ' αφορμής της σημερινής επιτυχίας των συναδέλφων μας της αντιτρομοκρατικής, εκτός της απόδοση συγχαρητηρίων στους συναδέλφους μας,είναι σημαντικό να τονιστεί πως στα ευρήματα μεταξύ του οπλισμού τους οι δράστες έφεραν κι έναν αναλογικό ασύρματο συντονισμένο στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Πάρα πολλές φορές και σε προγενέστερο χρόνο είχαμε επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη αναβάθμισης των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις όποιες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση τα προβλήματα παραμένουν. Οι αναλογικοί ασύρματοι είναι ακόμη σε λειτουργία,(όπως αυτόν που είδαμε στα ευρύματα απ' την σημερινή σύλληψη των ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατία) και το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες.

Αδυναμίες που θέτουν υπό καθεστώς αμφισβήτησης την ακεραιότητα όλων όσων συνδιαλέγονται με το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, μεταφέροντας ταυτόχρονα κι έναν εύλογο εκνευρισμό ένθεν κι ένθεν μεταξύ των δυνάμεων που περιπολούν και των εκφωνιτών λόγω της κακής λήψης αρκετές φορές.

Ας εστιάσουμε λοιπόν πέραν του μεγέθους της επιτυχίας που αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλο, στον αδύναμο κρίκο που ξεκάθαρα διαφαίνεται πως έχουν εντοπίσει αυτοί που επιβουλεύονται την κοινωνική ειρήνη και συνοχή και όχι μόνο, που είναι το σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ.

Το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας χρειάζεται ουσιαστική αναβάθμιση το ταχύτερο δυνατόν, με την ταυτόχρονη κατάργηση του αναλογικού συστήματος ή τον αυστηρό περιορισμό του σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis