Παναγιώτης Μαυρίκος: Από την υπόθεση εκβιασμών στο τραγικό δυστύχημα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Παναγιώτης Μαυρίκος: Από την υπόθεση εκβιασμών στο τραγικό δυστύχημα

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη"  είχε χάσει τη ζωή του με τραγικό τρόπο, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, έπιασε φωτιά ενώ κινείτο στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός.            

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η μητέρα και ο αδερφός του βρήκαν τραγικό θάνατο όταν έπεσαν με το ΙΧ όχημά τους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνα

Το ΙΧ εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα σε βάθος 32 μέτρων.

Ο Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της "Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος ΑΕ", ενώ έφτασε να εκδίδει τις εφημερίδες "Ακρόπολις", "24 ώρες", "Μεσημβρινή", "Ελληνικός Βορράς", "Αθλητική Ημέρα" και "Επικαιρότητα".Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση των εκβιαστών, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας αποκαλύφθηκαν στοιχεία για το πώς εξασφάλιζε την κρατική διαφήμιση.

Οι Παν.Μαυρίκος, Παν.Μουσσάς και Χρ.Φράγκου βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροδοκίας με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο Μαυρίκος αρνείτο την εμπλοκή του στο κύκλωμα κατηγορηματικά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάποιων, που έχουν θιγεί από δημοσιεύματά του, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή, ενώ υποστήριξε, πως οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφηκαν αποσπασματικά και ερμηνεύτηκαν από τους αστυνομικούς κατά το δοκούν.

Μαυρίκος και Φράγκος, μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους όρους καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο Μουσσάς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ως βασικός κατηγορούμενος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο news247.gr