Παναγιώτης Στάθης: Ένας αστυνομικός στη καρδιά της Υγείας

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Παναγιώτης Στάθης: Ένας αστυνομικός στη καρδιά της Υγείας

Όλοι ανάμεναν τα τελευταία 24ωρα τα ονόματα των νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) τα οποία και ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Μέσα στη λίστα με τα επτά ονόματα που προτείνονται από τον Βασίλη Κικίλια για να αναλάβουν τη Διοίκηση των ΥΠΕ υπήρχε και μία έκπληξη.

Το όνομα του πρώην υψηλόβαθμου αστυνομικού Παναγιώτη Στάθη φιγουράρει στην πρώτη θέση αφού αναλαμβάνει Διοικητής της 1ης ΥΠΕ της Αττικής.

Κατά την τακτική που ακολουθείται από τους υπουργούς Υγείας, ο νούμερο ένα Διοικητής είναι συνήθως ένα συμβολικό πρόσωπο, γνωστό στην αγορά Υγείας, αφού καλείται να διοικήσει τα 25 μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας που είναι αυτά της Αττικής.

Ωστόσο για πρώτη φορά επιλέγεται ένα πρόσωπο που δε σχετίζεται με τον τομέα της Υγείας αλλά με αυτόν της αστυνομίας.Ο Παναγιώτης Στάθης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό καθώς έχει υπάρξει Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μέχρι το 2015. Μάλιστα ειχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις τόσο ως εκπρόσωπος Τύπου όσο και ο Διοικητής κυρίως λόγω του χαμηλού του προφίλ και των ήπιων τόνων που χρησιμοποιούσε.

Ο Παναγιώτης  Στάθης είναι Αντιστράτηγος ε.α Ελληνικής Αστυνομίας, με υψηλού επιπέδου σπουδές τόσο διδακτορικές όσο και μεταδιδακτορικές.
Άγνωστο παραμένει βέβαια εάν θα κατορθώσει να νικήσει τα πιράνχα της Υγείας...

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1964.
    Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1989.
    Την 15-03-2008 επανατοποθετήθηκε στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε στην θέση αυτήν έως την 14-10-2009.
    Μεταδιδακτορικές σπουδές, Τομέας Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα 2007
    Διδακτορικό Δίπλωμα, του Παντείου Πανεπιστημίου, Αθήνα 1999.
    Πτυχίo Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, 1994.
    (Μεταπτυχιακό) Δίπλωμα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας / Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, 2001.
    Πτυχίο Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, 1989.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

    Μάχιμος Αξιωματικός στο Α/Τ. Αγ. Σπυρίδωνος - Αιγάλεω, 1989 - 1992.
    Προϊστάμενος Γραφείου Εφαρμογής Νομοθεσίας, στο Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, 1992-1997.
    Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων-Αστυνόμευσης, στο Τμήμα Εσωτ. Λειτουργιών της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, 1997-1999.
    Τμηματάρχης του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης, της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, 1999 - 8ος 2005 .
    Τμηματάρχης του 1ου Τμήματος Προσωπικού της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, Αύγουστος 2005 έως 8-03-2006.
    Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, (08-03-2006 έως 14-10-2007).
    Επιτελής Αξιωματικός, Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού / Α.Ε.Α, (10ος 2007 – 14.03.2008).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ιατρικών και αστυνομικών ενώσεων για το περιστατικό στο Θριάσιο


ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

    Επισκέπτης καθηγητής Σχολής Μετεκπαίδευσης Ελληνικής Αστυνομίας.
    Ωρομίσθιος Καθηγητής στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, στο μάθημα "Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία", Αθήνα 1999 έως σήμερα.
    Άμισθος Βοηθός Καθηγητή (Τακτικός Καθηγητής Νεοκλής ΣΑΡΡΗΣ) στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (Τομέας Νεοελληνικής Κοινωνίας).
    Εισηγητής στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Τρίτο Τραπέζι Ασφαλείας-Συμφώνου Σταθερότητας", Αθήνα 2000.
    Εισηγητής στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και την Αστυνομία».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΜΕΛΕΤΕΣ

    Μεταδιδακτορική έρευνα , στον Τομέα Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Το πρόβλημα των εξεγέρσεων και η ληστεία στη μετεπαναστατική Ελλάδα».
    Διδακτορική Διατριβή, με έμφαση στην Οργάνωση των θεσμών του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. (Ειδικότερο αντικείμενο: "Κρατική Επιβολή και Εσωτερική Ασφάλεια στην Ελλάδα του 19ου αιώνα"). Γνωστικό αντικείμενο: Κοινωνικά κινήματα και οι σχέσεις Κράτους και Κοινωνίας στη Μεταπελευθερωτική Ελλάδα του 19ου αιώνα.
    Μεταπτυχιακή Εργασία στα πλαίσια της Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης, σχετικά με το ζήτημα της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση. (Ειδικότερο αντικείμενο: Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και η επίδραση της στην πρόληψη και καταστολή της διαφθοράς).
    Διπλωματική Εργασία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα: "Κοινωνική Ληστεία - Κράτος και Κοινωνία στην Ελλάδα, 19ος αιώνας (Επιβλέπων, Επίκουρος Καθηγητής Ν. ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

    Αποφοίτηση από Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, με βαθμό "ΑΡΙΣΤΑ" (9,35) (Αρχηγός Τάξεως).
    Μεταπτυχιακό δίπλωμα της Αστυνομικής Ακαδημίας, Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, με βαθμό "ΑΡΙΣΤΑ" (10).
    Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ" (8).
    Διδακτορικό Δίπλωμα, του Παντείου Πανεπιστημίου, με βαθμό "ΑΡΙΣΤΑ" .
    Μεταδιδακτορικός τίτλος, Παντείου Πανεπιστημίου.