Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:34 | 07/08/2020

 

Η  Ανακοίνωση - Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου:

Μυτιλήνη, 29-07-2020

Αρ. Πρωτ.: 27/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν: 1) Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

2) Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Η Ένωσή μας καταγγέλει τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Λέσβου που συνεδρίασε την 22/07/2020 με προεδρεύοντα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Δ.Α Λέσβου.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων ως γνώστες, εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος, της τραγικής κατάστασης σε κάποιες Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας, δεν έπραξαν το διοικητικό τους καθήκον να ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό όποιες από αυτές καλούνται να σηκώσουν το δυσανάλογο βάρος που «φορτώθηκε» στις πλάτες των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας….αλλά απέρριψαν αναιτιολόγητα τα αιτήματα μελών μας οι οποίοι ζητούσαν τη μετάθεσή τους σε Υπηρεσίες με μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες, προσφερόμενοι να ενισχύσουν αυτές.

Όμως το «θέατρο του παραλόγου», δυστυχώς δε σταμάτησε ούτε ως εδώ….συνεχίστηκε, όταν αφού ολοκλήρωσαν την απόρριψη των αιτήσεων μετάθεσης, με το αιτιολογικό ότι, κατά τη δική τους πάντα άποψη, δεν υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης του ΑΤ Μυτιλήνης….αμέσως μετά οι ίδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι το Α.Τ. Μυτιλήνης έχει υπηρεσιακές ανάγκες, τις οποίες πρέπει να καλύψει ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσής μας, παρόλο που δεν είχε υποβάλλει αίτηση μετάθεσης, με αποτέλεσμα να τον μεταθέσουν από το Τ.Δ.Μ. Λέσβου στο Α.Τ. Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζουμε τόσο στην ηγεσία της Δ.Α. Λέσβου, όσο και στον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Μεταθέσεων ότι οι εποχές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχουν περάσει προ πολλού.

Όσο και αν κάποιοι, ενδεχομένως να τις νοσταλγούν εμείς δε θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση να συμπεριφέρεται αυθαίρετα σε βάρος των μελών μας επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού στις νόμιμες και δικαιούμενες επιθυμίες των συναδέλφων μας, ούτε φυσικά να καταστρατηγεί τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού και να διαταράσσει με το «έτσι θέλω» την υπηρεσιακή του ηρεμία.

Αναμένουμε να πρυτανεύσει η λογική και στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο συγκαλείται προκειμένου να εξεταστούν οι πρόσφυγες των μελών μας, να θεραπευτούν όλες οι αδικίες που έγιναν σε βάρος των προσφευγόντων συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis