Παναγιώτης Φίκιας: "Περι Συμβουλίου Μεταθέσεων..."

Παναγιώτης Φίκιας: "Περι Συμβουλίου Μεταθέσεων..."
Διαβάστε την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Φίκια*:
 
Περι Συμβουλίου Μεταθέσεων...
 
Δεν γνωρίζω εάν αυτά που γίνονται στη ΔΑ Λέσβου, γίνονται και σε άλλες διευθύνσεις της χώρας.
 
Στη προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στο συμβούλιο μεταθέσεων προσωπικού το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις ανώτερους αξιωματικούς και έναν εκπρόσωπο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Λέσβου.
 
Υποτίθεται οτι το εν λόγω συμβούλιο λαμβάνει υπόψη του τις αιτήσεις του αστυνομικού προσωπικού, τα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια καθώς και τις υπηρεσιακές ανάγκες των υπηρεσιών της διεύθυνσης.
 
Υποτίθεται, γιατί στη πράξη κάθε άλλο παρά λαμβάνονται υπόψη οι ανωτέρω παράμετροι.
 
Όταν ο κάθε διευθυντής φέρνει στο τραπέζι όνομα αστυνομικού και προτείνει μετάθεση-μετακίνηση σε συγκεκριμένη υπηρεσία, δίχως να έχει υπάρξει αίτηση ή υπεύθυνη δήλωση του, κάτι δεν πάει καλά.
 
Και είναι απορίας άξιο πως και οι τρείς υπόλοιποι αξιωματικοί ψηφίζουν θετικά για μια τέτοια πρόταση και είναι αρνητικοί σε άλλες που αφορούν την ίδια υπηρεσία.
 
Αλήθεια ποια είναι τα πραγματικά υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη;
 
Και ποιος πραγματικά ο λόγος να είναι παρών μέλος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, όταν άλλοι «αποφασίζουν και διατάζουν», σύμφωνα και με την επίσημη καταγγελία της Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Λέσβου, την 27/7/2020;
 
Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά όταν και κατά το παρελθόν έχουν συμβεί αντίστοιχα περιστατικά και συνάδελφοι έχουν μετατεθεί ή μετακινηθεί εντελώς ξαφνικά σε υπηρεσίες που οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν...

*Φίκιας Παναγιώτης,
 
Οργανωτικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου, μέλος της ΠΟΑΣΥ

 

Η  Ανακοίνωση - Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου:

Μυτιλήνη, 29-07-2020

Αρ. Πρωτ.: 27/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν: 1) Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου.

2) Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Η Ένωσή μας καταγγέλει τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ.Α. Λέσβου που συνεδρίασε την 22/07/2020 με προεδρεύοντα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Δ.Α Λέσβου.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων ως γνώστες, εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος, της τραγικής κατάστασης σε κάποιες Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας, δεν έπραξαν το διοικητικό τους καθήκον να ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό όποιες από αυτές καλούνται να σηκώσουν το δυσανάλογο βάρος που «φορτώθηκε» στις πλάτες των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας….αλλά απέρριψαν αναιτιολόγητα τα αιτήματα μελών μας οι οποίοι ζητούσαν τη μετάθεσή τους σε Υπηρεσίες με μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες, προσφερόμενοι να ενισχύσουν αυτές.

Όμως το «θέατρο του παραλόγου», δυστυχώς δε σταμάτησε ούτε ως εδώ….συνεχίστηκε, όταν αφού ολοκλήρωσαν την απόρριψη των αιτήσεων μετάθεσης, με το αιτιολογικό ότι, κατά τη δική τους πάντα άποψη, δεν υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης του ΑΤ Μυτιλήνης….αμέσως μετά οι ίδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες «ανακάλυψαν» ξαφνικά ότι το Α.Τ. Μυτιλήνης έχει υπηρεσιακές ανάγκες, τις οποίες πρέπει να καλύψει ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσής μας, παρόλο που δεν είχε υποβάλλει αίτηση μετάθεσης, με αποτέλεσμα να τον μεταθέσουν από το Τ.Δ.Μ. Λέσβου στο Α.Τ. Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζουμε τόσο στην ηγεσία της Δ.Α. Λέσβου, όσο και στον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Μεταθέσεων ότι οι εποχές του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» έχουν περάσει προ πολλού.

Όσο και αν κάποιοι, ενδεχομένως να τις νοσταλγούν εμείς δε θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση να συμπεριφέρεται αυθαίρετα σε βάρος των μελών μας επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού στις νόμιμες και δικαιούμενες επιθυμίες των συναδέλφων μας, ούτε φυσικά να καταστρατηγεί τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού και να διαταράσσει με το «έτσι θέλω» την υπηρεσιακή του ηρεμία.

Αναμένουμε να πρυτανεύσει η λογική και στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο συγκαλείται προκειμένου να εξεταστούν οι πρόσφυγες των μελών μας, να θεραπευτούν όλες οι αδικίες που έγιναν σε βάρος των προσφευγόντων συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΦΤΕΡΓΙΩΤΗΣ Αθανάσιος