Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:27 | 28/04/2017

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η πολιτεία βρίσκει τρόπους να φορτώνει με άγχος και προβλήματα τους μαθητές.

Ειδικά αυτούς που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ε.Δ. και τα Σ.Α.

Ασαφή απάντηση πήρε ο Βουλευτής Α. Φωκάς για το αν οι αρμόδιοι θα μεριμνήσουν ώστε τα αγωνίσματα για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και για Σχολές ΕΔ & ΣΑ να ξεκινήσουν τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες μετά πέρας των Πανελλαδικών.

Με το προηγούμενο σύστημα,  τονίζει ο βουλευτής, οι υποψήφιοι έδιναν πρώτα πανελλαδικές εξετάσεις και μετά τις απολυτήριες έτσι τα παιδιά είχαν μια περίοδο προσαρμογής πριν τις αθλητικές δοκιμασίες 1.3 έως 27 ημερών οι υποψήφιοι Τ.Ε.Φ.Α.Α., και 30 έως 55 οι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΔ & ΣΑ).

Το ΥΠΕΘΑ από την μεριά του αρκείται να πεί πως ορίστηκε από το ΥΠΠΕΘ ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής από το ΓΕΕΘΑ, των αποτελεσμάτων των ΠΚΕ η Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Και ως εκ τούτου η διατιθέμενη περίοδος για τη διεξαγωγή των ΠΚΕ είναι από 26 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου ελέγχου των στοιχείων αυτών.

Αυτό όμως σημαίνει πως οι εξετάσεις μπορεί να γίνουν και την επόμενη ημέρα.

Από το ΥΠΕΘΑ πάντως λένε ότι στη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων προηγούνται οι ιατρικές και ψυχομετρικές, των αθλητικών εξετάσεων, ενώ οι συμμετέχοντες σε κάποιο ειδικό μάθημα προγραμματίζονται μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής τους σε αυτό, ώστε να παρέχεται στους υποψήφιους ο μέγιστος δυνατός χρόνος προετοιμασίας και συνεπώς δε διαφαίνεται να προκύπτουν προβλήματα σε ότι αφορά τη διεξαγωγή των ως άνω εξετάσεων.

 www.armynow.net

ΚΜ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ειδικά κυλιόμενα τμήματα για Αστυνομικούς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis