Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 27/12/2017

Τις τελευταίες μέρες είχαμε καταλήψεις, βία και καταστροφές σε πανεπιστήμια. Ξανά και ξανά τα ίδια από τα αναρχοφασιστάκια.

Τα γνωστά-άγνωστα παιδάκια, κάθε λίγο και λιγάκι τα κάνουν λίμπα, κι όμως δεν ιδρώνει το αυτί, σχεδόν, κανενός υπευθύνου.

Πρωτίστως της κυβέρνησης. Γιατί; Ίσως, γιατί τα παιδάκια αυτά είναι όργανα αυτών που δεν ιδρώνει το αυτί τους. Ίσως, γιατί τους συμφέρει αυτή η κατάσταση, γιατί τραβάει την προσοχή του κόσμου, γιατί μεταθέτει το ενδιαφέρον από τα πραγματικά προβλήματα.

[custom:google-ads]

Ποιους συμφέρει η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι καταλήψεις και οι καταστροφές; Συμφέρει τους κάθε λογής που έχουν ολοκληρωτική νοοτροπία και πολεμούν τη δημοκρατία.

Όμως, ο κοινός νους εξεγείρεται και απαιτεί να πληρώνουν οι φταίχτες. Ζητάει δικαιοσύνη. Η αδικία, και η παραγνώριση της κοινής λογικής, η προσβολή κάθε ιερού και όσιου, προκαλεί αντιδράσεις. Προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ο απλός Έλληνας πολίτης εξεγείρεται και ζητά τουλάχιστον:

α) Την τιμωρία των υπευθύνων. Όλοι, από τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (τα αμούστακα με τις μολότοφ) μέχρι τους ηθικούς αυτουργούς -όλοι- πρέπει να λογοδοτούν.

β) Την αποκατάσταση φθορών και καταστροφών. Οι υπεύθυνοι πρέπει να υποχρεώνονται να αποκαθιστούν τις ζημιές του δημοσίου και των ιδιωτών. Είναι καταφανώς άδικο τις ζημιές αυτές να τις πληρώνουν άλλοι. Και πρωτίστως, είναι χίλιες φορές άδικο να πληρώνουν αυτές τις ζημιές οι απλοί φτωχοί άνθρωποι, από το υστέρημά τους (π.χ. ο αγρότης του Έβρου κι ο εργάτης της Κρήτης, μέσω της φορολογίας). Το αίσθημα της δικαιοσύνης δεν αντέχει, εξεγείρεται. Δεν ανέχεται να πληρώνουν όσοι δε φταίνε και να μην πληρώνουν αυτοί που φταίνε.

Αν δεν ικανοποιηθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης από την οργανωμένη πολιτεία, αυτό θα σιγοβράζει και θα ζητά ικανοποίηση. Άλλος δρόμος από την αυτοδικία δεν υπάρχει. Καθένας θα φροντίζει να παίρνει το δίκιο με το μέρος του. Θα φροντίζει μόνος του τα συμφέροντά του. Θα προστατεύει μόνος του τη δημόσια-άρα και τη δική του-περιουσία.

Μην παραξενεύονται, λοιπόν, κάποιοι της οπισθοδρομικής κομπανίας, όταν ο απλός πολίτης ζητά το δίκιο. Απαιτεί την εφαρμογή του νόμου, θέλει την προστασία της περιουσίας του, ιδιωτικής και δημόσιας. Ακόμα περισσότερο, μην παραξενεύονται, όταν κάποιοι «αγανακτισμένοι» πολίτες θα ζητούν να πάρουν το δίκιο με το χέρι τους. Και το ερώτημα είναι: τι θα λένε, όταν αυτή η αγανάκτηση γενικευτεί και οι αγανακτισμένοι πολίτες δε θα είναι δύο-τρεις αλλά χίλιοι δεκατρείς; Μάλλον, έχοντας οι ίδιοι φασιστική νοοτροπία, θα κατηγορούν αυτούς που ζητούν το δίκιο τους, για φασίστες (η γνωστή καραμέλα).

Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι η οπισθοδρομική κομπανία, όταν γίνονται επεισόδια, όταν οι κουκουλοφόροι και τα λοιπά «καλόπαιδα» τα κάνουν γυαλιά -καρφιά, δηλώνει αναίσχυντα πως φταίει η Αστυνομία, η οποία δεν βοήθησε για την εκτόνωση των επεισοδίων. Ειδικότερα, συνήθως, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δηλώσεις για να αθωώσει τους κουκουλοφόρους και για να ρίξει τις ευθύνες στην αστυνομία.

Μερικά αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία ζητούν απάντηση είναι:

-Γιατί κάθε χρόνο, σχεδόν, γίνονται καταλήψεις και καταστροφές και οι δράστες μένουν ατιμώρητοι; Αυτό σημαίνει δικαιοσύνη;
-Γιατί ενώ καίγεται η ελληνική σημαία, το σύμβολο του έθνους, η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών ποιεί την νήσσαν, συμμαχώντας έτσι με την οπισθοδρομική κομπανία;
-Γιατί η κυβέρνηση χαϊδεύει τους αναρχοφασίστες; Γιατί ανέχεται μια μικρή και ασήμαντη μειοψηφία να ταλαιπωρεί και να βιάζει την ελληνική κοινωνία;
-Γιατί, όταν γίνονται καταλήψεις και καταστροφές στα πανεπιστήμια, δε διώκονται οι ηθικοί αυτουργοί (Πρύτανης, Σύγκλητος κ.τ.λ.), αφού αδιαφόρησαν και δεν εφάρμοσαν το νόμο;
-Γιατί αυτοί που κόπτονται για το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, δεν προστατεύουν τη δημόσια περιουσία;
-Γιατί η κυβέρνηση δεν κυβερνά, και, κυρίως, γιατί ο εισαγγελέας δεν εφαρμόζει το νόμο, ώστε να πληρώνουν τις καταστροφές οι δράστες και όχι οι φορολογούμενοι;
-Γιατί η οπισθοδρομική κομπανία- αυτοαποκαλούμενη προοδευτική- καταδέχεται να πληρώνουν τις καταστροφές οι ταλαίπωροι φορολογούμενοι;
-Γιατί η πραγματική Αριστερά δεν αντιδρά και δε λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να τελειώνει το καρκίνωμα των καταλήψεων και των καταστροφών;
Το πανεπιστημιακό άσυλο, έτσι όπως το κατάντησαν, δεν είναι άσυλο ελεύθερης διδασκαλίας και κυκλοφορίας ιδεών, αλλά άσυλο καταλήψεων, βίας και καταστροφών. Και για αυτό ευθύνεται, κυρίως, η Αριστερά. Αλλά αυτό δεν αντέχεται άλλο.
Βέβαια, ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι δεν ψελλίζουν βλακείες και ασυναρτησίες, αλλά με γλώσσα σαφή και ειλικρινή αποδίδουν τις ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Σε αυτούς αξίζει ο έπαινος.
 
Κάθε Κυριακή με Θάρρος
Γράφει ο Παύλος Μάραντος*

*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης
[email protected]

Πηγή:  www.tharrosnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis