Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 21/04/2015

"Όταν 15χρονα κορίτσια ρίχνουν μολότοφ, όταν οι μπαχαλάκηδες μισθώνουν τις υπηρεσίες τους, όταν συλλαμβάνουμε δέκα στα Εξάρχεια και μετά από ένα μήνα εμφανίζονται ακόμα 40, τότε έχουμε μπροστά μας ένα νέο φαινόμενο νεοτρομοκρατίας".

Τα παραπάνω είπε σε παρέμβαση του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης, απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καταλήψεις και την στάση της κυβέρνησης.

"Είναι ένα φαινόμενο που χτυπάει παντού και θα συνεχίσει, υπάρχει ένα πολιτικό παιχνίδι μέσα από τις καταλήψεις και όχι συντεχνιακό, άρα είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που χρειάζεται πολιτική και κοινωνική διαχείριση και όχι μόνο αστυνομική διαχείριση", είπε ο Γ. Πανούσης, προβλέποντας πως τέτοια φαινόμενα θα συνεχιστούν.

Αναφερθείς στον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσει η Αστυνομία να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών και όχι να τα καταπιέζει τονίζοντας ότι "πρέπει να λειτουργεί με αίσθηση δημοκρατικής νομιμοποίησης".

Από τη δική του μεριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο υπουργός "στην ιδιαίτερη αυτή συγκυρία" έκανε αναφορά στην τρομοκρατία που ταλαιπώρησε τη χώρα επί 40 χρόνια, ωστόσο, είπε απευθυνόμενος στον κ. Πανούση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς:

"Έχετε στη διάθεσή σας εκτελεστική εξουσία και αν έχετε ζητήματα εσωτερικής συνεννόησης με τους πολιτικούς σας προϊσταμένους, δηλαδή τον πρωθυπουργό, οφείλετε να τα λύνετε και να μην πρέπει να περνάμε από την ταλαιπωρία των καταλήψεων και του ευτελισμού του Πανεπιστημίου μέχρι η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πώς αντιλαμβάνεται τα θέματα αυτά".

ΠΗΓΗ: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis