Πανούσης: Κάποιοι πιστεύουν πως ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί

Πανούσης: Κάποιοι πιστεύουν πως ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί
ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ
Πανούσης: Κάποιοι πιστεύουν πως ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του για την επέμβαση στην Πρυτανεία και την παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

«Με ήπια μεταχείριση και όχι νύχτα επιβάλαμε το κράτος δικαίου… Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών;», είπε. «Αναζητούμε εάν υπάρχει κάποιος φοιτητής… Το άσυλο αφορά σε ακαδημαϊκές λειτουργίες και δεν είναι άσυλο για όλους».

Απάντηση έδωσε και στην απαίτηση ομάδων στο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την φύγει από την κυβέρνηση παραίτησή του, με αφορμή κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με το οποίο ζητείται η παραίτησή του,  το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί… Ας μας πουν τι είναι αριστερή δικαιοσύνη και τι αριστερή αστυνομία… Ας το λύσουν αν θέλουν λαϊκή δημοκρατία... Μιλάμε για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, για θεσμούς, αν μιλάμε για επιτροπή αγώνα που αποφασίζει μιλάμε για άλλο πράγμα... Αναρρωτιέμαι ποιος εκλέγει κάποιους που μου ζητούν να παραιτηθώ».

«Αν δεν είχα συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό θα έπρεπε να παραιτηθώ», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των αντιεξουσιαστών, λέγοντας: «Στους μπαχαλάκηδες υπάρχει και πρακτοριλίκι πληροφοριών... Όταν έφυγαν οι κλούβες από τα Εξάρχεια οι μαφίες και όχι οι πολίτες πήραν την εξουσία… Αν στείλουμε αστυνομικό της γειτονιάς στα Εξάρχεια μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε».

Δείτε το βίντεο

Πηγή:enikos.gr