Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 09/01/2017

Την αντίθεση του στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλώντας στον Γιώργο Κουβαρά στο ραδιόφωνο του ACTION 104,6. «Βέβαια όχι στην έκδοση. Καθέτως όχι. Και προσοχή καμία σύνδεση με άλλα θέματα. Ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να εμπλέκονται με άλλα. Αν το κάνει θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι διπλό λάθος αν πας να εντάξεις αυτή την περίπτωση σε διμερείς συμφωνίες. Δηλαδή π.χ. θα είναι καλύτερη η συμφωνία στην Κύπρο και θα σου δώσω τους οκτώ ή μη μου στείλεις ξανά πρόσφυγες στη Μυτιλήνη και θα τους εκδώσω».

O κ. Πανούσης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και προέβλεψε ως πολύ πιθανή μια κρίση στο Αιγαίο. «Θεωρώ ότι όταν η Τουρκία έχει εσωτερική κρίση την εξάγει και ή θα κάνει εξαγωγή στο Αιγαίο ή στην Κύπρο ή όπου μπορεί. Δεν νομίζω ότι είναι η φάση που ειρηνικά ή ομαλά θα επιχειρήσει να κλείσει πληγές. Σε ό,τι αφορά εθνική κρίση με επίκεντρο το Αιγαίο σας απαντώ κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε αυτή την περίπτωση θα καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι δεν μπορεί κανείς μόνος του και θα είναι ευκαιρία για τους εαυτούς τους και τους οπαδούς τους να προχωρήσουν σε εθνική συνεννόηση».

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τη δική του συμμετοχή σε αυτές, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι το οποιοδήποτε νέο εγχείρημα για να έχει απήχηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και δυνάμεις οι οποίες συνεργάστηκαν ή βρίσκονται ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis