Πανούσης: Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για αποδέσμευση αστυνομικών

Πανούσης: Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για αποδέσμευση αστυνομικών
AΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Πανούσης: Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για αποδέσμευση αστυνομικών

«Εμείς υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Ήδη, αποδεσμεύσαμε αστυνομικούς από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα και ένας μεγάλος αριθμός είναι, πλέον, στη διάθεση της αστυνόμευσης, της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, απαντώντας σε πρόσφατες ανακοινώσεις τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για σειρά θεμάτων, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η πλατεία των Εξαρχείων και η φρούρηση γραφείων κομμάτων.

Στην ανακοίνωση τονίζει ότι αυτά τα κόμματα «επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα "μηδενική ανοχή"» και πως «σύμφωνα με τις βασικές αρχές της πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα θέματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικότερα τις κοινωνικές διεργασίες, ακολουθούνται διαδικασίες διαμεσολάβησης και συνεννόησης και όχι ιδεοληπτικοί δογματισμοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα, όπου, όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση. «Η στάθμιση των κινδύνων, μέσα στο κλίμα ανομίας που κληρονομήσαμε, συνιστά κρίσιμο παράγοντα επέμβασης ή μη. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να ανατρέξουν σε πληθώρα περιστατικών της δικής τους περιόδου. Είναι ευκαιρία να αντιληφθούν τα στείρα αποτελέσματα της μηδενικής ανοχής και των μηχανισμών βίαιης καταστολής που οι ίδιοι είχαν επιβάλει».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα αυτό και «ερωτάται, λοιπόν, είναι στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία επί των ημερών τους; Θα δημοσιοποιούσαν, άραγε, στοιχεία για τον αριθμό των αστυνομικών που είχαν διατεθεί, υποτίθεται, στη φρούρηση γραφείων τους, ενώ απασχολούνταν σε "αλλότρια" καθήκοντα, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός;».

Το γραφείο του κ. Πανούση τονίζει, επίσης, ότι «εμείς υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Ήδη, αποδεσμεύσαμε αστυνομικούς από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα και ένας μεγάλος αριθμός είναι, πλέον, στη διάθεση της αστυνόμευσης, της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών», προσθέτοντας ότι αυτό το κρίσιμο σημείο, τα πολιτικά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το αποσιωπούν, προβάλλοντας προσχηματικά δήθεν έλλειμμα φρούρησης γραφείων και πολιτικών προσώπων.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.ethnos.gr