Παπαγάλος "κατέδωσε" την δολοφόνο του ιδιοκτήτη του

ΤΟ 'ΠΕ ΤΟ 'ΠΕ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ....
Παπαγάλος "κατέδωσε" την δολοφόνο του ιδιοκτήτη του

Ο Μπαντ ο παπαγάλος θα περάσει στην ιστορία ως εκείνος που κατάφερε να λύσει το φόνο του Μάρτιν Ντιούραμ το 2015. Ήταν ο μοναδικός μάρτυρας του φόνου και εκείνος που "έδωσε" το δολοφόνο!

Η Γκλένα Ντιούραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον σύζυγό της Μάρτιν ενώπιον του παπαγάλου τους (του Μπαντ) το 2015. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος της προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να αυτοκτονήσει. Υπέστη όμως σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Μετά το συμβάν ο παπαγάλος επαναλάμβανε τη φράση «Μην πυροβολείς!» μιμούμενος τη φωνή του θύματος, σύμφωνα με την πρώην γυναίκα του θύματος. Η Κριστίνα Κέλερ, που πλέον έχει στην κατοχή της τον Μπαντ, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι πιστεύει πως ο παπαγάλος επαναλαμβάνει μια συνομιλία από το βράδυ του φόνου.

Ωστόσο η μαρτυρία του Μπαντ, ενός γκρι αφρικανικού παπαγάλου, δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η 49χρονη Ντιούραμ είναι ένοχη για ανθρωποκτονία, έπειτα από μία ημέρα διαβουλεύσεων. Η ποινή της θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Αρχικά ένας εισαγγελέας του Μίσιγκαν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει ως στοιχείο τη φράση του παπαγάλου, όμως αργότερα η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι μάλλον απίθανο το πουλί να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διάρκεια της δίκης…

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr