Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:56 | 23/07/2016

Έμβασμα για παράνομο στοίχημα ύψους… 500.000 ευρώ, σε μία μόνο αθλητική συνάντηση, βρήκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε ένα από τα «στρατηγεία» των στοιχηματζήδων … made in Taiwan! Αντίστοιχα έγγραφα οικονομικών συναλλαγών αναδεικνύουν έναν τζίρο εκατομμυρίων από το τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και υπέρογκα πονταρίσματα σε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία και σε αθλητικές αναμετρήσεις… απίθανων αθλημάτων.

Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε εκατοντάδες σημειώσεις που φαίνεται να κατέγραφαν στοιχήματα, κέρδη και το…διάσημο πελατολόγιό τους. Από το πρωί της Πέμπτης, έχουν επιστρατευτεί μεταφραστές, για να αποκωδικοποιήσουν αυτά τα ιδιόχειρα σημειώματα, προκειμένου οι αστυνομικοί να εντοπίσουν, συνεργούς, τους «πλούσιους παίκτες» και την προέλευση των χρημάτων. Παράλληλα αναμένεται να εξετάσουν την περίπτωση πονταρισμάτων σε «ύποπτους» αγώνες, ενώ ερευνάται αν τα μέλη της ομάδας εκμεταλλεύονταν την διαφορά ώρας ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι στοιχηματισμοί με εκείνες που διεξάγονταν οι αθλητικές αναμετρήσεις. Οι αστυνομικοί ερευνών αν τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα χρονικές διαφορές λίγων λεπτών, δέχονταν στοιχήματα ακόμη και λίγα λεπτά μετά τη λήξη των αναμετρήσεων αποκομίζονταν μεγάλα οικονομικά κέρδη.   

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 125 άτομα Ασιατικής καταγωγής, κυρίως από την Ταϊβάν και τρεις Έλληνες, μητέρα με τους δύο γιους της, οι οποίοι φαίνεται να νοίκιασαν τις πολυτελείς κατοικίες που είχαν στηθεί τα «στρατηγεία» και είχαν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους φαίνεται να έμπαιναν τα κέρδη του κυκλώματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τα 18 αρχηγικά μέλη, ένας εκ των οποίων φαίνεται να είναι Έλληνας μεσίτης. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν φαίνεται να προκύπτει παράνομος στοιχηματισμός σε αθλητικές αναμετρήσεις ελληνικών πρωταθλημάτων αλλά μόνο του εξωτερικού και κυρίως της Ασίας σε αγώνες μπέιζμπολ.

          Το κύκλωμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε στήσει ταπέντε «στρατηγεία» του σε πολυτελείς κατοικίες της Εκάλης, του Διονύσου, της Κηφισιάς και των νοτίων προαστίων, όπου εγκατέστησαν σύγχρονα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων λάμβαναν τα παράνομα στοιχήματα αθλητικών συναντήσεων. Διατηρούσαν και τηλεφωνικά κέντρα μέσω των οποίων λάμβαναν παράνομα στοιχήματα, μέσω εγγραφής της φωνής του «παίκτη».

Το στήσιμο των «κέντρων» σε βίλες των βορείων προαστίων, αποσκοπούσε στην δυσκολία αστυνομικού ελέγχου, προκειμένου οι δράστες να μην κινούν υποψίες καθώς κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι σε ένα πολυτελές σπίτι διεξαγόταν παράνομος στοιχηματισμός.

Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει κλειστά κυκλώματα ασφαλείας με δεκάδες κάμερες να επιτηρούν τους εξωτερικού χώρους των σπιτιών, εικόνες που έβλεπαν ακόμη και από τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να προσεγγίσουν ή να φύγουν από αυτά με ασφάλεια. Οι υπήκοοι Ταϊβάν, ως άριστοι γνώστες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού σε πολλές χώρες παγκοσμίως, λαμβάνοντας στοιχήματα, διαδικτυακά και τηλεφωνικά, από πολλά μέρη του πλανήτη, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς κόμβους και server προκειμένου να το επιτυγχάνουν με εξαιρετική ταχύτητα.

Στα «στρατηγεία» και στις οικίες των εμπλεκομένων έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες έγγραφα εμβασμάτων, κουπόνια στοιχηματισμού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, περίπου 150.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο και άλλα ευρήματα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προβεί και σε άρση τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους φαίνεται να έμπαιναν εμβάσματα των παικτών του παράνομου στοιχηματισμού. 

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis