Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 28/08/2017

Κύριε Υπουργέ,

δυστυχώς πάλι δεν μας ακούσατε!

Τώρα πρέπει κάτι να πείτε στον απλό πυροσβέστη που μάχεται καθημερινά με τις φλόγες για την ασφάλεια του πολίτη! Γιατί δυστυχώς η κατάσταση που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα  είναι τραγική και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση από τις επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Έχουμε καταγγελίες από πολλές Πρωτοβάθμιες Ενώσεις για καταστρατήγηση του ωραρίου, προκειμένου να εφαρμόζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός αλλά και να αντιμετωπίζονται τα συμβάντα με απλήρωτη υπερεργασία.

Οι πολυήμερες μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή, έξω από τα όρια του Νομού ή και της Περιφέρειας, χωρίς καμία μέριμνα για ανάπαυση, καθώς και οι άσκοπες επιφυλακές έξω και πέρα από την ερμηνεία και το πνεύμα του ΚΕΥΠΣ, η ελλιπής διοικητική μέριμνα, καταπόνησαν τους υπαλλήλους και ανέδειξαν τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Θυμάστε βέβαια ότι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο σας είχαμε γνωστοποιήσει τις επικείμενες δυσμενείς συνέπειες από την αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της μεταφοράς προσωπικού του στα ιδιωτικά αεροδρόμια της Fraport έναντι της οποίας είχατε σπεύσει να δεσμευτείτε συμβατικά, χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη και προγραμματισμό. Οι παροχές στα ιδιωτικά συμφέροντα έγιναν δυστυχώς βραχνάς για τον ελληνικό λαό και τους υπαλλήλους του Π.Σ. στην διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

Το γνωρίζατε ότι επίκεινται πυρκαγιές και δυστυχώς έντονες. Αντί να θωρακίσετε τους μηχανισμούς κατάσβεσης  και να τους ενισχύσετε, έτσι ώστε να παράσχετε  στον ελληνικό λαό το αίσθημα ασφάλειας, τους αποδυναμώσατε ενσυνείδητα και για να καλύψετε τις ανάγκες, έχετε μέρες τώρα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς των επιφυλακών.

Ήδη από 27-08-2017 κηρύχθηκε πάλι κατάσταση μερικής επιφυλακής όλη η δύναμη των Π.Υ. του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία επί της ουσίας και στην πραγματικότητα σημαίνει με τις παρούσες συνθήκες γενική επιφυλακή.

Τα υφιστάμενα και σε εξέλιξη συμβάντα, σύμφωνα με το από 28-08-2017 Ενημερωτικό του Π.Σ. για τις δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την κήρυξη επί της ουσίας γενικής επιφυλακής σε όλη τη χώρα επαναλαμβανόμενη για δεύτερη εβδομάδα και μάλιστα συνεχόμενη από 13-08-2017 για τους υπαλλήλους της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής και προς εξόντωση τους.

Θεωρούμε την επιφυλακή ευθέως παράνομη και προς ζημία των υπαλλήλων του Π.Σ. και ότι η επαναλαμβανόμενη κήρυξη της συνιστά παράβαση καθήκοντος υπό την ποινική του όρου έννοια. Κάτι που μπορεί να προβλεφθεί δε συνιστά έκτακτη ανάγκη.

Δεν νομιμοποιήστε στην εργασιακή εξόντωση χιλιάδων υπαλλήλων του Π.Σ. για να καλύψετε τα κενά που εσείς δημιουργήσατε στην προσπάθεια να ενισχύσετε την Fraport. Η εξόντωση των υπαλλήλων του Π.Σ. και η τσάμπα εργασία όμως δεν θα σβήσει τις φωτιές, αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και οι εσφαλμένες επιχειρησιακές επιλογές της ηγεσίας του Π.Σ., τις οποίες πιθανολογούμε ότι ήδη έχετε αντιληφθεί.

Για την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ο χρόνος επιφυλακής του προσωπικού του Π.Σ. σε οποιαδήποτε μορφή (στην υπηρεσία ή κατ΄οίκον) θεωρείται ως χρόνος εργασίας.

Έτσι λοιπόν, καταγγέλλουμε τις υπηρεσιακές ενέργειες για τα παραπάνω και σας καλούμε να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να εκλείψουν ανάλογα φαινόμενα, αρχής γενομένης από την άμεση άρση της παράνομης επιφυλακής που κηρύχτηκε στις 27-08-2017 και την εξασφάλιση πόρων για την αποζημίωση του προσωπικού για όλο το χρόνο που βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής.

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η τακτική των παράνομων και αυθαίρετων επιφυλακών σας γνωρίζουμε ότι θα απευθυνθούμε στην Ποινική Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν κάποιοι τις συνέπειες της παράβασης του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis