Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:33 | 06/12/2014

 

Παράταση και μεγάλες ανατροπές στο μέτρο της απόσυρση, αλλά και στο σύστημα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να δώσει ανάσες στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και στους ιδιοκτήτες οχημάτων που λόγω κρίσηςκυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν τα προβλεπόμενα τέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το υπουργείο οικονομικών έχει ετοιμάσει διάταξη που προβλέπει ότι παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το κίνητρό της απόσυρσης το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Επιπλέον όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο σκοπεύει να δώσει δικαίωμα απόσυρσης και για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Μεγάλες ανατροπές θα σημειωθούν αν η κυβέρνηση αλλάξει το σύστημα πληρωμών των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Η αρχική εφαρμογή αυτού του μέτρου ήταν θετική, αφού χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν καταθέσει πινακίδες, ζήτησαν άρση και πλήρωσαν τα μισά τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που απέμειναν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για το 2015, εξετάζεται να μην πληρώνει ο ιδιοκτήτης όλο το ποσό για τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά μόνο για όσους μήνες κινεί το όχημα.

Αν και αυτό θα διευκόλυνε πολλούς ιδιοκτήτες και θα εξασφάλιζε κάποια έσοδα στο Δημόσιο (που διαφορετικά δεν θα εισέπραττε) υπάρχει ο φόβος ότι ίσως προκληθεί φόρτος στις εφορίες από ιδιοκτήτες που θα καταθέτουν τις πινακίδες κάθε 2-3 μήνες για να επωφεληθούν του μέτρου.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr ( με αναφερόμενη πηγή protothema.gr)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis