Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:16 | 03/07/2017

Με αφορμή τις πρόσφατες μεταθέσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναρτήθηκε σχετική τοποθέτηση στην ιστοσελίδα του συνδικαλιστικού συνδυασμού των Ενωμένων Αστυνομικών [ΕΝΑ] με τίτλο ΕΝΑ: Τι έκανε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τις παράτυπες μεταθέσεις;

 

Κατά τη γνώμη μας, πολύ καλά έκανε το Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ και έβγαλε ανακοίνωση, αλλά διερωτώμαστε, για ποιες ακριβώς περιπτώσεις μιλάει το Προεδρείο;

Μια τεράστια Ομοσπονδία όπως η ΠΟΑΣΥ, δεν μπορεί να βγαίνει απλά με μια καταγγελία γενικόλογη και δημόσια για τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος και να περιορίζεται σε αυτήν, χωρίς να μιλάει συγκεκριμένα και με αποδείξεις, γιατί αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάποιους εξωομοσπονδιακούς κύκλους να το ερμηνεύουν ως παραπλάνηση των μελών της!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε το σχολείο επιλογής για την ΕΚΑΜ - Πόσοι από τους 158 πέρασαν τελικά τα τεστ

Εμείς εμπιστευόμαστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ότι έχουν γίνει παρατυπίες, αναρωτιόμαστε όμως, ποιές είναι οι ενέργειες που έκανε  για να προστατεύσει τα μέλη της;

Γιατί δεν μας τις ανακοινώνει;

Έκανε κάποια μήνυση σε κάποιο από τα μέλη που εκπροσωπεί την Φυσική Ηγεσία;

Έκανε κάποιο εξώδικο ή κάποια άλλη δικονομική ενέργεια;

Πώς προστάτευσε τα μέλη της που αδικήθηκαν με παρατυπίες;

Ή μήπως αρκέστηκε σε βαρύγδουπες καταγγελτικές ανακοινώσεις;

Για εμάς κύριε Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ, η Ομοσπονδία μας πρεσβεύει κάτι άλλο από αυτό που λειτουργείτε τώρα, κάτι πολύ περισσότερο από απλές γραφειοκρατικές ανακοινώσεις, κάτι πολύ πιο κοντά στον εργαζόμενο Συνάδελφο!

 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ,

ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Συνεδρίασε, σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Α.Ε.Α. για να εξετάσει τις Τακτικές Μεταθέσεις του τρέχοντος έτους και τα συναφή θέματα.

Κατά τη συνεδρίαση, διαπιστώσαμε την προσπάθεια της Διοίκησης, που αποτελεί στο Συμβούλιο την πλειοψηφία, να μεταθέσει – τοποθετήσει αστυνομικούς με κριτήρια, τα οποία μόνο αξιοκρατικά δεν είναι, αλλά γυρίζουν τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας πολλές δεκαετίες πίσω, που κανείς από εμάς δεν θέλει να θυμάται!

Παρά τις προσπάθειες του εκπροσώπου μας, η Διοίκηση διέταξε τοποθετήσεις – μεταθέσεις που μας βρήκαν κάθετα αντίθετους, καθώς μετέθεσε εκδικητικά αξιωματικούς μόνο και μόνο γιατί εκτέλεσαν τις διαταγές των ανωτέρων τους και που προφανώς δεν ικανοποιούσαν την ενεστώσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές που μοναδικό στόχο έχουν να φοβίσουν τον Έλληνα Αστυνομικό. Όμως ματαιοπονούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τιμωρία όσων τίμησαν τη στολή τους

Επισημαίνεται ότι, το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει ώστε οι μεταθέσεις – τοποθετήσεις των αστυνομικών όλων των βαθμίδων να γίνονται σύμφωνα με το Νόμο και το Δίκαιο. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να λησμονούμε, ότι το ως άνω Συμβούλιο θεσπίστηκε για να κάνει πράξη τα όσα με πάλη κατακτήθηκαν και μνημονεύτηκαν προηγουμένως, αλλά και για να συμμετάσχουν οι αιρετοί – εκπρόσωποι των αστυνομικών στα εν λόγω συμβούλια.

Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την Αστυνομία και την Κοινωνία. Εμείς θα είμαστε πάντα Αστυνομικοί και ας το σκεφτούν αυτοί, όταν «ξεκαβαλήσουν από το άλογο», αν θα μπορούν να μας κοιτούν στα μάτια.

Δεν τους φοβόμαστε!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis