Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 01/12/2017

Υποστελεχωμένη έμεινε για μια ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου παρά τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί για ενίσχυση και τα όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων για τις φετινές συμπληρωματικές μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι έκτακτες μεταθέσεις εκτελούνται τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου θα ενισχυθεί με έναν μόνο αστυφύλακα. Επομένως όταν “ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη”, πως είναι, άραγε, δυνατόν, μόλις ένας αστυνομικός ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στο νησί, να συμπληρώσει το σοβαρό κενό υποστελέχωσης των υπηρεσιών της.

Και λογικό επόμενο να προκαλείται προβληματισμός και απογοήτευση όχι μόνο στις τάξεις των αστυνομικών αλλά και των πολιτών αν λάβει κανείς σοβαρό υπόψη πως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου καταγράφονται πάνω από 40 κενές οργανικές θέσεις, ενώ ειδικά φέτος το καλοκαίρι ήταν από τα πιο δύσκολα σε περιστατικά και παραγωγικά σε έξαρση της εγκληματικότητας.

[custom:google-ads]

Η Επιστολή
Υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου ζητούσε με Επιστολή της, κατά τις τρέχουσες έκτακτες μεταθέσεις, την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου “με τουλάχιστον 15 νεοεξερχόμενους αστυνομικούς οι οποίοι θα ορκιστούν τους επόμενους μήνες. H κατάσταση θα χειροτερεύει διότι δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλον τρόπο το τεράστιο κενό σε προσωπικό που υπάρχει και θα μεγαλώσει τους επόμενους μήνες, με την αποχώρηση κάθε έτος Αστυνομικών από την συγκεκριμένη Διεύθυνση προς άλλες Διευθύνσεις, και αν δεν υπάρξει άμεσα λύση θα είναι μη αναστρέψιμη”.

Υπήρχε επιθυμία…
Η Ένωση ζητούσε επίσης “την άμεση ενίσχυση με αστυνομικούς στις τρέχουσες έκτακτες μεταθέσεις, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι 7 συνάδελφοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις μεταθέσεων κατά τις τρέχουσες τακτικές μεταθέσεις και επιθυμούν να μετατεθούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει διότι μετά και την εκτέλεση των τακτικών μεταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Αυγούστου 2017, διαπιστώνει κανείς ότι από την ανωτέρω Διεύθυνση μετατέθηκαν 14 συνάδελφοι και επίκειται και η μετάθεση άλλων 2 συναδέλφων, τουλάχιστον με τις έκτακτες, οπότε ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τους 16 που θα μετατεθούν”.

Περίμενε λύσεις
Μέσω αυτής της διαδικασίας η Ένωση ευελπιστούσε στην ενίσχυση της Διεύθυνσης στο νησί μας και καλούσε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ “να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα με προσωπικό που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, κάτι για το οποίο πιστεύουμε έχει διαπιστωθεί και αποδειχθεί από όλους το προηγούμενο διάστημα, ύστερα και από την τεράστια αρνητική προβολή και τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου”.

Καταστρατήγηση…
Τέλος υπενθύμιζε την άσχημη κατάσταση στη Διεύθυνση, από άποψη προσωπικού κάτι για το οποίο έχει γίνει ενημέρωση με σχετικά έγγραφα το προηγούμενο διάστημα και έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση σχετικών διατάξεων, Προεδρικών Διαταγμάτων, Νόμων που αφορούν ωράρια εργασίας / μέτρα ασφάλειας και υγιεινής του προσωπικού / μεταγωγές κρατουμένων / μεταγωγές ψυχασθενών κ.λ.π., “με τεράστιο κίνδυνο για το προσωπικό να καταλογιστεί εις βάρος του πειθαρχικό παράπτωμα / ποινικό αδίκημα στην προσπάθεια του να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες”.

imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis