Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:36 | 09/03/2015

Δεν έχουν τελειωμό οι συμπλοκές ανάμεσα στους χούλιγκαν, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας στο χώρο του αθλητισμού.

Το τελευταίο αιματηρό περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ένας 33χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) Αττικής, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, μετά από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν στο κέντρο των Σερρών.

Ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και είχε ταξιδεύσει στον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες. Μαζί με έναν 34χρονο φίλο του περνούσαν το περασμένο Σάββατο έξω από γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ στην πόλη, όπου φαίνεται να ζητωκραύγασαν συνθήματα υπέρ της ομάδας του ΑΡΗ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όσων βρίσκονταν στο εσωτερικό των γραφείων. Λίγο αργότερα ακολούθησε μαζική έξοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ από τον σύνδεσμο και επιτέθηκαν με πρωτοφανή σφοδρότητα εναντίον των δύο νεαρών.

Ο 33χρονος αστυνομικός δέχθηκε βροχή χτυπημάτων στο κεφάλι, όπως και ο 34χρονος φίλος του. Ο αστυφύλακας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Σερρών αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο φίλος του παρέμεινε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σερρών καθώς έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένο χέρι αλλά είναι εκτός κινδύνου. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα δύο φέρεται να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στο περιστατικό.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αθήνα

Στην Αθήνα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών που πρωταγωνίστησαν στο ντέρμπι των αιωνίων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα επεισόδια στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυβέρνηση που αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει -μέσω του υλικού από τις κάμερες- δύο χούλιγκαν, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου μία εβδομάδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι οι έρευνες συνεχίζονται και είναι θέμα χρόνου να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Οι εντολές της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι αστυνομικοί να εφαρμόσουν δόγμα μηδενικής ανοχής απέναντι στους χούλιγκαν.

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis