Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 27/07/2016

Διαβάστε τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που εστάλη (σήμερα) από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας στον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ):

 

 Κύριε Γενικέ,

      Η Ένωση μας, θα ήθελε να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή της, για την κατά το δοκούν εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ.141/91 και της Κ.Δ.18/2006 από τον κ.Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, την έκτακτη διανυκτέρευση πέντε (5) ποινικών κρατουμένων (ύποπτων απόδρασης) στο Τ.Μ.Δ.Λαμίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρησιακό προγραμματισμό της εν λόγω υπηρεσίας για την ασφαλή φύλαξή τους.

      Συγκεκριμένα, την 25-07-2016 και πρωινές ώρες, το Τ.Μ.Δ.Λαμίας πραγματοποίησε ειδική μεταγωγή από το Κ.Κ.Δομοκού στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Με το πέρας αυτής, εντελώς αυθαίρετα και κατά παράβαση των διατάξεων του αρ. 144 παρ. 8 του Π.Δ. 141/91, ο κ.Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής, διέταξε τον επικεφαλή της μεταγωγής να παραλάβει πέντε (5) ποινικούς κρατούμενους από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι προορίζονταν για τα Κ.Κ. Άμφισσας και Κ.Κ. Μαλανδρίνου, καίτοι οι εν λόγω κρατούμενοι θα μπορούσαν να μεταχθούν την 26-07-2016, με το τακτικό δρομολόγιο της Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής, όπως ρητά προβλέπεται στο αρ.7 παρ.1 της Κ.Δ.18/2006 (το εν λόγω τακτικό δρομολόγιο, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση,  καταχρηστικά και κατά παράβαση των διατάξεων της Κ.Δ.18/2006, ακυρώθηκε από τον κ. Διευθυντή Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής). 

       Επειδή η ως άνω αναπτυχθείσα συμπεριφορά, δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας που είμαστε σίγουροι ότι οραματίζεστε, δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων  στην ομαλή λειτουργία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή μεταγωγή και φύλαξη ποινικών κρατουμένων (ύποπτων απόδρασης), ζητούμε την παρέμβασή σας, προκειμένου να δοθούν οι δέουσες κατευθυντήριες οδηγίες για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ.141/91 και της Κ.Δ.18/2006.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

 

ΜΑΥΡΑΚΗΣ Ανάργυρος

ΔΟΥΜΑΝΑΣ Απόστολος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis