Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:35 | 04/01/2019

Παρέμβαση για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα αναδρομικά των απόστρατων πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Με εντολή που έδωσε σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ θα γίνει έρευνα για τυχόν αδικίες και λάθη που έγιναν με τα αναδρομικά των αποστράτων.

[custom:google-ads]

Η παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας έρχεται ύστερα από καταγγελίες των φορέων των αποστράτων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει είτε πολύ χαμηλότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν είτε ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

Για παράδειγμα, όπως καταγγέλλουν οι απόστρατοι, ένας συνταξιούχος που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού δικαιούται μεικτό ποσό αναδρομικών ύψους 13.630 ευρώ. Σε αυτό το ποσό οι συνολικές κρατήσεις ανέρχονται στα 10.386 ευρώ και έτσι το καθαρό ποσό που καταβλήθηκε την Παρασκευή στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν μόλις 3.244 ευρώ, δηλ. οι κρατήσεις ανήλθαν στο απίστευτο ποσοστό του 76,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τα ειδικά πακέτα της Vodafone που εξασφάλισε ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Αστυνομικών Ε.Ε. και Ε.Α. Νομού Θεσσαλονικης

Έχουν καταγγελθεί όμως και χειρότερες περιπτώσεις. Σε απόστρατο συνταγματάρχη με 35 χρόνια υπηρεσίας και μεικτή σύνταξη σήμερα 1.665 ευρώ δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ αναδρομικών. Σε χήρα αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας το μεικτό ποσό των αναδρομικών ήταν μόλις 99 ευρώ και το καθαρό ποσό που εισέπραξε μετά τις κρατήσεις ήταν 79 ευρώ. Όπως έχουν υποστηρίξει εκπρόσωποι των αποστράτων, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου για απόστρατους με τον ίδιο βαθμό αποστρατείας και τα ίδια έτη υπηρεσίας καταβλήθηκαν ποσά που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν γίνει σημαντικά λάθη από την πλευρά του ΕΦΚΑ ο οποίος υπολόγισε το ποσό των αναδρομικών αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο υπολόγισε όλες τις κατηγορίες των κρατήσεων.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις αρνητικών αναδρομικών, δηλ. αποστράτων οι οποίοι λόγω της καταβολής αναδρομικών πέρασαν το όριο συνολικών καταβαλλόμενων συντάξεων άνω των 20.000 ευρώ και τέθηκε σε ισχύ μνημονιακός κόφτης 5% επί του συνόλου των καταβαλλόμενων ποσών.

enikos.gr  με αναφερόμενη πηγή πληροφοριών: Έθνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis