Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:52 | 31/10/2020

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επίθεση  στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ποινικών ευθυνών διατάχθηκε ήδη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.


Διαβάστε επίσης: Δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για την απαράδεκτη φωτογραφία του πρύτανη



Η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρο στην οποία εμφανίζεται  ο πρύτανης με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις, προκαλεί αποτροπιασμό.

Οι δράστες είχαν εισβάλει στο γραφείο του πρύτανη, τον έπιασα απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.
[custom:google-ads]
«Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκα παρόμοια ‘επίσκεψη’» δηλώνει ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντούβης σχετικά με το θέμα της επίθεσης βίας κουκουλοφόρων σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ Δημήτρη Μπουραντώνη.

Οπως είναι γνωστό πρόσφατα έγινε επίθεση βανδάλων και στο ΕΜΠ. «Κάποιοι δεν μιλούν κι ας είναι νέοι, κάποιοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους «ζυγίζουν» τη στάση τους και άλλοι συνήθως λαλίστατοι επικριτές των “ισαποστάκηδων” αδυνατούν να ψελλίσουν μια λέξη καταδίκης. Αλλά και η φραστική καταδίκη της βίας είναι πλέον κοινοτοπία και δυστυχώς αρκούνται σε αυτήν πολλοί από εκείνους που οφείλουν να τη δαμάσουν, με τα όποια αντίδοτα, ως δάσκαλοι, ταγοί, θεσμοί» αναφέρει.

Πηγή: tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis