Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 02/08/2018

Παρέμβαση για τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική, αφήνοντας υπαινιγμούς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, έκανε χθες μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook o Μεσσήνιος επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος.

Καταγγέλλει μάλιστα ότι ο δήμαρχος Πεντέλης, σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, απαίτησαν το 2017 να ανακληθεί έγγραφο με το οποίο οριζόταν σύνδεσμος με τους ΟΤΑ αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια ο κ. Κάπέλιος διατυπώνει τρία ερωτήματα για τη λειτουργία της πολιτικής προστασίας, αναφέροντας ως παράδειγμα προς μίμηση τη συνεργασία πυροσβεστικής - ΟΤΑ στη Μεσσηνία.

[custom:google-ads]

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Καπέλιου:

«Θα συμφωνήσω με τη δήλωση του δήμαρχου Πεντέλης στις 26.7.2018 στο news-it όπου είπε "διαχρονικά ως κράτος πάσχουμε από έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας". Θα θυμίσω στον κ. δήμαρχο Στεργίου το υπ' αριθ. 74057 οικ. 702.15/1-11-2017 έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή μου και απευθύνεται σε όλες τις υπηρεσίες του Π.Σ. και έχει τίτλο "Ορισμός Αξ/κων - Συνδέσμων με τους ΟΤΑ". Ο κ. Δήμαρχος συγκάλεσε την ΚΕΔΚΕ, με κατάγγειλε και είπε "ποιος τους είπε ότι οι πυροσβέστες ξέρουν να σβήνουν τις πυρκαγιές καλύτερα από εμάς". Απαίτησε να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο και με την βοήθεια του κ. Τόσκα. Αναφέρω το γεγονός για να αναδείξω πόσο υποκρισία και εγωισμός διακατέχει ορισμένους και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που κατέχουν την εξουσία.

Εχω κάποια ερωτήματα.

1. Για ποιο λόγο ισχύει ένα ασαφές νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την λειτουργία και οργάνωση της πολιτικής προστασίας.

2. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν μια πολιτική προστασία διαλυμένη, παρ' όλα αυτά συνεχώς την επικαλούνται όταν τους βολεύει.

3. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας Π.Σ. - ΟΤΑ. (Βλέπε Ν. Μεσσηνίας από το 2011 μέχρι σήμερα).

Αλλά εσείς κύριοι δεν έχετε ανάγκη από συνεργασία και συντονισμό, παράδειγμα η περίπτωση του κ. δημάρχου που σε άψογη συνεργασία με τον κ.Τόσκα λύνουν όλα τα προβλήματα μόνοι τους και σωθήκαμε, μόνο εκατό νεκροί και βάλε.

Προτάσεις πρακτικές και ουσιαστικές υπάρχουν, αρκεί οι κύριοι που κατέχουν την εξουσία να πάρουν γενναίες αποφάσεις».

eleftheriaonline.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis