Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 27/05/2017

Κύριε Υπουργέ

Με την υπ. Αριθμ. 33843 Φ. 202.10/17-5-2017 Απόφαση Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, μετακινούνται 2 συνάδελφοι πυροσβέστες από την Π.Υ. Π/Α Ν. Αγχιάλου και την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, για εκτέλεση υπηρεσίας στο Π.Κ. Σκιάθου.

Πέραν των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται στους συναδέλφους που ξεσπιτώνονται με ευθύνη της υπηρεσίας (όπως και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα), σας αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία (Κανονισμός Μεταθέσεων - Π.Δ. 170/1996 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Κανονισμού Μεταθέσεων όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 93/2014, ορίζεται ότι με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της οικείας Υπηρεσίας και έγκρισή της από τον οικείο Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, διενεργούνται οι μετακινήσεις του πυροσβεστικού προσωπικού του Π.Σ. από Πυροσβεστικά Κλιμάκια προς τις Υπηρεσίες διοικητικής υπαγωγής τους και αντιστρόφως, καθώς και οι μετακινήσεις μεταξύ των Πυροσβεστικών Κλιμακίων που υπάγονται διοικητικά στην ίδια Υπηρεσία.

Το Π.Κ. Σκιάθου δεν υπάγεται διοικητικά ούτε στην Π.Υ. Π/Α Ν. Αγχιάλου, ούτε στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κανονισμού Μεταθέσεων όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα με το Π.Δ. 13/2017, ορίζεται ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος διατάγματος θεωρούνται ότι ευρίσκονται στην ίδια πόλη οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που ανήκουν στον αυτό νομό, εξαιρουμένων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν σε νησιά. Σε κάθε νησί όπου υπάρχουν περισσότερες από μία Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πλην Κρήτης και Εύβοιας, λογίζονται ότι αυτές βρίσκονται στην ίδια πόλη.

Κύριε Υπουργέ

Γνωρίζουμε ότι εκπονείται και νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, όπου με την εφαρμογή του θα χτυπηθούν για ακόμα μια φορά τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, σε ότι αφορά το καθεστώς και των μεταθέσεων και των μετακινήσεων. Θα υπάρξουν νέα μεγάλα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα στους πυροσβέστες, προκειμένου να καλυφθούν υποτυπωδώς, οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και για έναν δίκαιο Κανονισμό Μεταθέσεων που δεν θα ξεσπιτώνει τους πυροσβέστες, σύμφωνα με την πρότασή μας.

Ζητάμε όμως, την ανάκληση των συγκεκριμένων μετακινήσεων των συναδέλφων μας και την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας, στα πλαίσια της δίκαιης, σωστής και αμερόλητπης αντιμετώπισης των υπαλλήλων.

Γ ια την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Βλάχος Δημήτρης Βλάχος Δημήτρης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis