Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 31/10/2017

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. 143 24/10/2017 ανακοίνωσης του προεδρείου της Ένωσης μας ( βλέπε ανακοίνωση ), δυστυχώς για ακόμη μία φορά η Ε.Α.Κ.Π. είναι υποχρεωμένη να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Αυτό είναι αναγκαίο όμως να γίνει γιατί το προεδρείο της Ένωσης μας, επιμένει κάθε φορά που η Ε.Α.Κ.Π. αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα των συναδέλφων, αντί να πάρει το πρόβλημα επάνω του και να επιδιώξει λύση, αντιθέτως προβοκάρει την παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π., προσφέροντας το καλύτερο άλλοθι σε όσους επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους πυροσβέστες σαν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.

Μετά και από αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση του προεδρείου, εμείς για καθαρά λόγους δεοντολογίας αλλά και για να υπερασπιστούμε στο βαθμό που μπορούμε έχοντας απέναντι μας τέτοιου είδους χοντροκομμένες προβοκάτσιες την κοινή λογική, είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε τα παρακάτω ερωτήματα αλλά και τον προβληματισμό μας συνάμα:

1ο Ερώτημα: Υπήρξε πρόβλημα κυρίως κατά την διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σέτα Ευβοίας με υπερεργασία ορισμένων συναδέλφων, που έφθασε μέχρι και 52 ώρες συνεχόμενες;

Απάντηση: Ναι υπήρξε και επιβεβαιώθηκε και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των υπαλλήλων της Π.Υ. Χαλκίδας που προκάλεσε η Διοίκηση της μετά την καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π., αναγνωρίζοντας ότι όντως ορισμένοι υπάλληλοι εργάστηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

2ο Ερώτημα: Γνώριζε το προεδρείο της Ένωσης το γεγονός ότι συνάδελφοι εργάστηκαν κάτω από αυτού του είδους τις απαράδεκτες συνθήκες και τι έκανε το ίδιο για να το αποσοβήσει;

Απάντηση: Ναι γνώριζε γιατί είχε ενημερωθεί από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. Δεν έκανε όμως, όπως πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, απολύτως τίποτε. Ούτε εξέδωσε καταγγελία, αλλά ούτε απευθύνθηκε προς την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για να προβεί σε περεταίρω ενέργειες, παρά μόνο εξέδωσε την προβοκατόρικη ανακοίνωση σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. για να πει ότι, είτε το θέλουμε είτε όχι οι επιφυλακές υπάρχουν συνέπεια της έλλειψης προσωπικού κ.λ.π., άρα αποδεχτείτε το και τα κεφάλια μέσα.

3ο Ερώτημα: Επί προεδρίας της Ε.Α.Κ.Π. στην Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας είχε μπει φρένο στις παράνομες επιφυλακές;

Απάντηση: Ναι είχε περιοριστεί το καθεστώς των παράνομων επιφυλακών συνέπεια υπεύθυνων και έγκαιρων χειρισμών του προεδρείου της Ε.Α.Κ.Π. Εποχές που προκαλούν νοσταλγία πλέον σε όσους συναδέλφους υπηρετώντας σε Π.Υ. και Π.Κ. της περιφέρειας, βίωσαν από την προσωπική τους εμπειρία ανάλογες καταστάσεις. Αλλά και τότε ακόμη τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο, κάθε φορά που έμπαινε ζήτημα για παρέμβαση σχετικά με παράνομη επιφυλακή, προσπαθούσαν να βάλουν εμπόδια, θεωρώντας ως αναγκαιότητα και αναπόφευκτη κατάσταση την επιφυλακή όπως κάνουν και σήμερα.

4ο Ερώτημα: Σε ποιο σημείο της από 22/10/2017 παρέμβασης της Ε.Α.Κ.Π. (βλέπε ανακοίνωση), το προεδρείο της ένωσης είδε επίθεση σε βάρος του;

Απάντηση: Σε κανένα, γιατί η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνονταν προς το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αφορμή την απόφαση που πήρε πρόσφατα, για την αντιμετώπιση των επιφυλακών που έμεινε στα χαρτιά. Απλά το προεδρείο της ένωσης κάνοντας το άσπρο μαύρο και κατ’ εντολή των ομογάλακτων τους στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. χρεώθηκαν να κάνουν την βρώμικη δουλειά της διαστρέβλωσης των γεγονότων σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π.

5ο Ερώτημα: Έχει βάλει το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θέμα στην Η.Δ. για « Λήψη απόφασης περί κατάθεσης αγωγών για τις επιφυλακές » στην από 20/09/2017 ( βλέπε ανακοίνωση ) συνεδρίαση του και τι έκανε από τότε για το ζήτημα αυτό;

Απάντηση: Ναι είχε βάλει και δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια σχετικά, αλλά δεν τόλμησε ούτε καν να διοργανώσει έστω μία παράσταση διαμαρτυρίας προς την πολιτική και φυσική ηγεσία.

6ο Ερώτημα: Αν ίσχυε η εργατική νομοθεσία και για τους πυροσβέστες και αποζημιώνονταν με το ωρομίσθιο για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τα εξαιρέσιμα και τις αργίες, γενικά δηλαδή αν εφαρμόζονταν το καθεστώς αποζημίωσης όπως όλων των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, θα τολμούσαν να καλούν τόσο εύκολα σε επιφυλακή, υπερβάλλοντα αριθμό υπαλλήλων και να τους κρατούν ως και 28 ώρες συνεχόμενης υπερωριακής απασχόλησης πέραν του τακτικού τους ωραρίου;

Απάντηση: Όχι δεν θα το τολμούσαν και αυτό αποδεικνύεται από την στάση που κρατά η πολιτική και φυσική ηγεσία απέναντι στους εποχικούς συναδέλφους μας, όταν δεν έχουν αντίστοιχα κονδύλια για την υπερωριακή αποζημίωση τους, αλλά και σε μία σειρά άλλες υπηρεσίες άμεσης επέμβασης όπως και το Ε.Κ.Α.Β., που ενώ υπάρχουν μεγάλα κενά, όμως δεν εφαρμόζεται το μέτρο της επιφυλακής για την ανέξοδη κάλυψη τους όπως στο Π.Σ.

Ανέρχονται σε εκατοντάδες τα εκατομμύρια ευρώ που εξοικονόμησαν όλες οι κυβερνήσεις από την επί δεκαετίες απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστών, για να δημιουργούν αποθεματικά υπέρ της « υγιούς » επιχειρηματικότητας και κατέληξαν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.

7ο Ερώτημα: Γιατί τότε αφού υπάρχει λύση για το ζήτημα των επιφυλακών, δεν υιοθετεί η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και δεν δέχεται ούτε καν να συζητήσει, όπως έκανε για ακόμη μία φορά και στο τελευταίο Δ.Σ. της 27/10/2017 ( βλέπε ανακοίνωση ) αλλά και η πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων ενώσεων που ανήκουν σε αυτήν όπως και η Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο των εννέα αιτημάτων που προτείνει η Ε.Α.Κ.Π., όπου μέσα σ’ αυτά συγκαταλέγονται και τα δύο αιτήματα για την κατάργηση των επιφυλακών και για την καταβολή αποζημιώσεων και συγκεκριμένα:

  • Κατάργηση των επιφυλακών που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που γίνονται για να καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Π.Σ. ( στάδια, προληπτικές επιφυλακές, κάλυψη και στελέχωση προσωπικού σε Π.Υ. και Π.Κ. λόγω των μεγάλων ελλείψεων όταν υπάρχουν συμβάντα ).

  • Καταβολή αποζημιώσεων για την υπερωριακή εργασία, για τα νυχτερινά , τα εξαιρέσιμα και τις αργίες, όπως χορηγείτε σε όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Πληρωμή όλων των οφειλόμενων ρεπό και των εκτός έδρας αποζημιώσεων.

Απάντηση: Γιατί απλούστατα ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν συγκεκριμένη χρέωση από τους πολιτικούς τους χώρους που κυβερνούν ή κυβέρνησαν την χώρα, για να βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που μέσα από την εφαρμογή τους, ο κλεμμένος ιδρώτας και των πυροσβεστών χαρίζεται ως πλεόνασμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΕΡΩΤΗΜΑ ( που απευθύνεται προς όλους τους συναδέλφους ): Υπάρχει διέξοδος από αυτήν την παθητική και επιζήμια για τα εργασιακά μας δικαιώματα κατάσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Αν γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι μόνιμοι, πενταετείς και συμβασιούχοι την πλάτη στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, πιστέψουν στις δυνάμεις τους, συσπειρωθούν στις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. και σε κοινή συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που είναι συμπαραστάτης στα προβλήματα των πυροσβεστών, όπως το απέδειξε για άλλη μία φορά και με την παρέμβαση των εκπροσώπων του Π.Α.ΜΕ. στην διοίκηση της Π.Υ. Χαλκίδας μετά την καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π., παλέψουν ενωμένοι για να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Κέκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis