Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 18/06/2020

Παρέμβαση στο νοσοκομείο Αττικόν έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση αφορά στις καταγγελίες πολιτών για το Αττικόν, που η διοίκησή του -όπως λένε- αρνείται τη θεραπεία σε καρκινοπαθείς.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως καταγγελία που περιέγραφε πώς η διοίκηση του νοσοκομείου αντιμετώπιζε τον ασθενή και την οικογένειά του με πλήρη αδιαφορία, έως και ειρωνεία. Συγκεκριμένα, λόγω της φύσης της συγκεκριμένης θεραπείας το κόστος της είναι μεγάλο και η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «δήμιου» καταδικάζει τον άνθρωπο με την πρόφαση ότι η θεραπεία είναι πολύ ακριβή και το νοσοκομείο δεν μπορεί να την καλύψει.

»Η διοίκηση δηλαδή και συγκεκριμένα οι κύριοι Σπυρίδων Αποστολόπουλος και Γεώργιος Κοσμίδης, κάνουν τους μικρούς θεούς και αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, χωρίς καν οι ίδιοι να έχουν μπει στη διαδικασία να προσπαθήσουν να βρουν λύση για τον ασθενή.

»Αντικρύζοντας τη σαπίλα που έχει καταστρέψει τις δημόσιες δομές υγείας και την αδιαφορία των «μικροβίων» που παρασιτούν στις ζωές ανθρώπων και τις παίζουν κορώνα-γράμματα δε μπορούμε να μείνουμε άπραγοι/ες. Δε θα αφήσουμε κανέναν υπουργό, διοικητή, γιατρό να αναλαμβάνει το ρόλο «μικρού θεού» και να αποφασίζει για τις ζωές των συνανθρώπων του. Τα εγκλήματα σας εις βάρος ασθενών είναι επώνυμα. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας. 

tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis