Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 06/12/2014

Κύριε Διευθυντά της Δ.Α. Δράμας, πρόσφατα αποφασίσατε την πλήρη αντικατάσταση όλων των μελών που απαρτίζανε την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος ( Ο.Π.Κ.Ε.) της Δράμας. Η συγκεκριμένη Ομάδα αποτελούταν από τους παρακάτω επτά (07) Συναδέλφους μας : (εδώ αναφέρονται αναλυτικά τα άτομα των οποίων τα στοιχεία προτιμήσαμε να μην συμπεριλάβουμε για ευνόητους λόγους)

Υπήρχαν Συνάδελφοι που υπηρετούσαν για αρκετά χρόνια στην Ο.Π.Κ.Ε. Δράμας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο Αρχ/κας Κ. Λ. υπηρέτησε για περίπου 6 χρόνια στην παραπάνω Ομάδα, καθώς και Συνάδελφοι που υπηρέτησαν για 2-3 χρόνια μέχρι και κάποιοι για μερικούς μήνες. Σε όλο το χρονικό διάστημα της υπηρεσίας τους, δεν υπήρχε καμία καταγγελία από Συναδέλφους ή από πολίτη εις βάρος τους και κανένα παράπτωμα ή παράπονο για οποιοδήποτε μέλος της Ο.Π.Κ.Ε.. Επίσης δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της Ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν, ούτε από εσάς τον ίδιο, αλλά ούτε από οποιονδήποτε προϊστάμενο τους της Δ.Α. Δράμας, για μειωμένη απόδοση εργασίας ή για αδιαφορία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να τους δοθεί παράλληλα ο απαραίτητος χρόνος για αλλαγή-βελτίωση του τρόπου εργασίας τους. Αντιθέτως οι παραπάνω Συνάδελφοι απασχολούταν πολλές φορές, κατόπιν δικών σας  εντολών, σε μέτρα τάξης και σε αθλητικούς αγώνες τόσο εντός των ορίων της Δ.Α. Δράμας όσο εκτός αυτής, καθώς και σε περιπολίες σε συγκεκριμένες περιοχές για την πρόληψη έκνομων ενεργειών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παρουσίαση ολοκληρωμένου έργου και αποτελέσματος σε άλλους τομείς ( π.χ. σε θέματα ασφαλείας). Συγκεκριμένα στο ημερολογιακό έτος που διανύουμε, απασχολούταν από 10 ως 17 ημέρες διάσπαρτες μηνιαίως, με καθήκοντα εκτός δυνατότητας συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών σε θέματα ασφαλείας. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν πλήρως  στα καθήκοντα τους, πολλές φορές με δική τους θέληση, οδηγούνταν ακόμη και στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001, όσον αφορά τις ημερήσιες αναπαύσεις, τις νυχτερινές ώρες εργασίας και το συνολικό χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, εκφράζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο το ζήλο και τη διάθεση τους για προσφορά στην εργασία τους. Επίσης η συγκεκριμένη Ομάδα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, αποτελούταν από επτά (07) Συναδέλφους, ενώ ανάλογες Ο.Π.Κ.Ε. άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων αποτελούνται από περισσότερους αστυνομικούς, γεγονός που καθιστούσε ακόμα περισσότερο πιο δύσκολη την οργάνωση, τη συλλογή πληροφοριών και την καταπολέμηση συγκεκριμένων μορφών εγκλήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθώς και την εκπαίδευση και το αξιόμαχο της συγκεκριμένης Ομάδας, εύλογα μας γεννάται το ερώτημα, ποιο είναι το κίνητρο και η σκοπιμότητα αυτής σας της απόφασης. Ευελπιστούμε, η απόφαση σας αυτή να είναι μόνο δική σας, και να μην αποτελεί προϊόν πίεσης διαφόρων <<συμβούλων-προσώπων>> εντός και εκτός  της Δ.Α. Δράμας, ώστε να οδηγήσει στην καλύτερη στελέχωση, οργάνωση και αποτελεσματικότητα της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Δράμας, για να υπάρχει μεγαλύτερο όφελος ως προς την αστυνόμευση των πολιτών της περιοχής μας.

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΛΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

                                                

Πηγή:sayndr.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis