Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 06/04/2018

Για 36η ημέρα βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ηχηρή είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απαλευθέρωσή τους.

Έλληνες στρατιωτικοί

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει:

 

[custom:google-ads]

“Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας”.

Είναι ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα,μ το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00.

Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».

Πηγή: newsit.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis