Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 06/02/2015

 

Το Παρίσι, αγαπημένη πόλη πολλών σκηνοθετών, δεν μπορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, να είναι το «ντεκόρ», το φυσικό σκηνικό των ταινιών τους -μιλώντας για τις ταινίες δράσης.

Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου από τζιχαντιστές στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που κόστισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, η γαλλική αστυνομία επέβαλε προσωρινή απαγόρευση στα εξωτερικά γυρίσματα ταινιών δράσης στο Παρίσι.

Η γαλλική αστυνομία φοβάται «οι ηθοποιοί που φορούν στολή θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών».

«Υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις σκηνές δράσης, καθώς οι ηθοποιοί με στολή θα μπορούσαν να είναι στόχοι τρομοκρατών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press η Σιλβί Μπαρνό, αξιωματούχος της αστυνομίας υπεύθυνη για τη χορήγηση αδειών για εξωτερικά γυρίσματα στο Παρίσι.

«Επίσης, οι ηθοποιοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητη περιόδου», πρόσθεσε.

Η Μπαρνό δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για πόσο καιρό θα διατηρηθούν αυτοί οι οι περιορισμοί.

Επιπλέον, απαγορεύονται σκηνές σε θρησκευτικούς χώρους ή σχολεία βάσει των σχεδίων ασφαλείας έκτακτης ανάγκης.

Θα τις θυμόμαστε με νοσταλγία;

Σκηνές ανθρωποκυνηγητού, που γυρίστηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπως ο «Κώδικας ντα Βίντσι», το «From Paris with Love», η «Lucy» του Λικ Μπεσόν, πιθανώς θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε.

Ήδη οι απαντήσεις στις σχετικές «αιτήσεις» παραγωγών είναι αρνητικές, όπως για την ταινία «Flics Tout Simplement», που περιλαμβάνει  σκηνή καταδίωξης έξω από σχολείο.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis