Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 05/07/2015

Μέσα σε ένα χίμαρρο δηλώσεων από τους πολιτικούς εσωτερικού και εξωτερικού λαμβάνουν χώρα σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, με κυρίαρχες την παραίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον απόηχο του δημοψηφίσματος.

«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες», ανέφερε. 

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, μοναδικός του οδηγός πάντα ήταν η συνείδησή του και η αίσθηση χρέους στην Ελλάδα, για να αποφύγει η χώρα μια οδυνηρή εξέλιξη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη», οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τώρα, πληροφορίες θέλουν να προγραμματίζεται αυτήν την στιγμή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Τρίτη. Συγκεκριμένα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θέλουν τη σύγκληση συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα  όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε συμφιλιωτικό τόνο ο Βαρουφάκης, ο οποίος αποτέλεσε πολλάκις στόχο έντονων επιθέσεων από Ευρωπαίους, δήλωσε: «Από αύριο με το γενναίο «όχι» που μας προίκισε ο λαός θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis