Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:03 | 14/04/2016

Σε άλλο επίπεδο θα περάσει η παρακολούθηση της τροχαίας κίνησης αλλά και η πάταξη του εγκλήματος. Η Αστυνομία έχει κινήσει τις διαδικασίες για να εφοδιαστεί με επαγγελματικό drone, δηλαδή πλατφόρμα εναέριας επιτήρησης, φιλοδοξώντας να αλλάξει τον τρόπο πάταξης του εγκλήματος.

Με αυτό το μέσο, όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από τεχνικούς που έκαναν την παραγγελία του, θα παρέχεται η δυνατότητα στην Αστυνομία, σε περίπτωση καταδίωξης ενός οχήματος που ενεπλάκη σε παρανομία, να έχει βοήθεια και από αέρος.

Όπως εξηγήθηκε, το drone θα μπορεί, αφού κλειδώσει τον στόχο, να καταδιώκει το ύποπτο όχημα σε απόσταση μέχρι και 30 χλμ επί μία ώρα και ο χειριστής του να έχει εικόνα της καταδίωξης. Κύρια αποστολή της πλατφόρμας θα είναι να επιβλέπει τους αυτοκινητόδρομους και στην περίπτωση που υπάρχει δυστύχημα ή πυκνή τροχαία κίνηση να στέλλει εικόνα ώστε να γίνονται και οι ανάλογες διευθετήσεις.

Το μη επανδρωμένο μέσο παρακολούθησης δεν έχει σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ και θα γίνει το δεξί χέρι των μελών της Τροχαίας αλλά και των αστυνομικών δίωξης του εγκλήματος. Το drone αναμένεται να παραληφθεί τους επόμενους μήνες και μαζί με το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων θα αποτελέσουν τα σύγχρονα όπλα για πάταξη του εγκλήματος αλλά και ελέγχου των οδηγών.

Η Αστυνομία προγραμματίζει να εφοδιαστεί μέχρι το τέλος του έτους με δέκα οχήματα οποία θα είναι εφοδιασμένα με ειδικές κάμερες που θα μεταδίδουν σε κέντρα ελέγχου εικόνα και ήχο από αυτοκινητόδρομους και από εκδηλώσεις.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis