Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 06/11/2019
H Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Δευτέρα 11/11/2019 και ώρα 13:00, στον Άγιο Θωμά, στο καζάνι του κ. Νικολάου Γαργανουράκη,  θα επιχειρήσει για πρώτη φορά, πιλοτικά και με την βοήθεια του Αγίου Μηνά, του πολιούχου Αγίου της πόλης μας, τον οποίο και εορτάζουμε , να αποστάξει με τον παραδοσιακό τρόπο τη δική της ρακή. 
 
Τα σταφύλια έχουν ήδη γίνει τσίκουδα και μάλιστα καλής ποιότητας και είμαστε έτοιμοι για την απόσταξη. 
 
Η εκδήλωση μας πραγματοποιείται για πρώτη φορά με πρόθεση-στόχος μας, σε μελλοντικό χρόνο να γίνει παραδοσιακή απόσταξη με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των μελών μας. Για την φετινή εκδήλωση που ξαναλέμε είναι πιλοτική, αλλά και λόγω της μικρής χωρητικότητας του καζανιού θα συμμετέχει μόνο το Δ.Σ. με ελάχιστους  συνεργάτες μας που προσφέρουν αφιλοκερδώς. 


Η Ι Ρ Α Ηρακλείου θα κεράσει όλους τους συνέδρους, όπως και πέρυσι στην Πάργα, στο 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο και στην φιλική συνάντηση της Καστοριάς, καθώς επίσης και όλους τους επισκέπτες μας, εκτός του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κατά την επίσκεψη τους θα παραλαμβάνουν μικρό μπουκάλι από την δική μας  ρακή. 
 
 

Στόχος μας είναι η γνωριμία του θεσπέσιου αυτού κρητικού παραδοσιακού ποτού σε όλους τους συναδέλφους επισκέπτες μας από όλον τον κόσμο αλλά και στους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. 
 
Η ρακή ή τσικουδιά - το διάφανο νέκταρ της κρητικής γης - δεν είναι απλά ένα τοπικό προϊόν, είναι το απόσταγμα μιας γνήσιας παράδοσης, η ταυτότητα μιας κουλτούρας που συνδέεται απόλυτα με την καθημερινότητα των περήφανων κατοίκων της Κρήτης, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία. 
 
 
Για την Τ.Δ. Ηρακλείου 
 
Ο Πρόεδρος :  Μανόλης Ζαχαριουδάκης
 
H Γενική Γραμματέας :   Έφη Φλουρή 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis