Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:10 | 06/12/2014

 

Την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σηματοδοτεί η κατάθεση το Σάββατο, της πρότασης της Ν.Δ ,στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Η πρόταση υπογράφεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μένει τώρα να οριστεί από τον κ. Μεϊμαράκη το πότε θα γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή προκειμένου να συγκροτηθεί η διακομματική επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο η ΝΔ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση με τα προτεινόμενα προς αναθεώρηση άρθρα. Κάτι που αναμένεται βέβαια να κάνουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Μεταξύ άλλων η ΝΔ προτείνει την ίδρυση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον περιορισμό των βουλευτικών προνομίων, αλλά και τον αριθμό των βουλευτών, πρωθυπουργική θητεία οκτώ ετών κ.α.

Στόχος της ΝΔ είναι εκτός των άλλων να πιέσει περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης των πρόωρων εκλογών, χρεώνοντας του σε αντίθετη περίπτωση ότι θα είναι υπεύθυνος για την ακύρωση της κορυφαίας αυτής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis