Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:12 | 08/10/2020

«Δεν ήθελα να απολύσω εργαζόμενους, ενώ ο δήμαρχος δεν ήθελε να φιλοξενήσει οικογένειες» φέρεται να είπε ο Μιχάλης Μπατζάκης αποχωρώντας από το «τιμόνι» της επιτυχημένης και αναγνωρισμένης δομής του δήμου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

 

 

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο διοικητής του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας του δήμου Μυτιλήνης στον Καρά- Τεπέ, Μιχάλης Μπατζάκης. Ο κ. Μπατζάκης ανέλαβε καθήκοντα διοικητή μετά τη λήξη της θητείας του Σταύρου Μυρογιάννη και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019.

Οι επιδόσεις του έχουν αναγνωριστεί στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, καθώς σε πρόσφατο μεγάλο έλεγχο του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό του Δήμου, δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα στον κορονοϊό.

Το πρόβλημα που οδήγησε τον κ. Μπατζάκη να παραιτηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρεται να είναι το πολύ πιθανό σενάριο να απολύσει εργαζόμενους του δήμου από τον καταυλισμό.

Η χωρητικότητα του Καρά- Τεπέ (σ.σ. μιλάμε για τον καταυλισμό που δημιουργήθηκε επί Γαληνού και αποτέλεσε πρότυπο παγκοσμίως και όχι για τη νέα προσωρινή τεράστια δομή στον πρώην πεδίο βολής) αντιστοιχεί σε 1300 άτομα και σήμερα διαμένουν περί τους 800 μάξιμουμ ευάλωτοι αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες. Η ίδια πηγή εξηγεί ότι ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικαλούμενος τον κορονοϊό αρνούνταν την είσοδο άλλων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών. Ίσως να μην είναι τυχαία και η εξαγγελία για κλείσιμο της δομής έως το τέλος του 2020 που αποκάλυψε το «Ν» και είναι στα σκαριά του υπουργείου Μετανάστευσης.

Η πτώση των διαμενόντων στον καταυλισμό σε συνδυασμό με τη χωρητικότητά του, οδήγησε μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και χρηματοδοτεί μεγάλο μέρος των προγραμμάτων να ζητήσει… απολύσεις.

Ο κ. Μπατζάκης φέρεται να εξήγησε το πρωί της Τετάρτης σε συνεργάτες του, υπαλλήλους και στελέχη ΜΚΟ ότι δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενους οι οποίοι εν μέσω πανδημίας και αναταραχών έξω από τον καταυλισμό, ειδικά μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Πηγή:  stonisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis