Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:07 | 06/02/2015

 

«Η χώρα μας προστατεύεται, αλλά ταυτόχρονα οφείλει να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες. Οι πρόσφυγες αλλά και οι μετανάστες σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες τυγχάνουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση από εδώ και πέρα».

 
Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσαςόταν ρωτήθηκε από το «Βήμα» για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Λιμενικό στο τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας.
 
Ο κ. Δρίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής παρέστη σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία, παρουσία του κροάτη πρέσβη Δρ. Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, του Αρχηγού του ΛΣ κ.Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Αθανάσιου Μπούσιου. Το σκάφος θα πάει στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
Σχετικά με την παραλαβή του σκάφους ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παραλαμβάνουμε το πρώτο. Είναι μια σημαντική στιγμή, αναβαθμίζεται το Λιμενικό Σώμα σε μέσα και βέβαια η σκέψη μας αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανάγκη από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ αλλά και γενικότερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας».
 
Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.
 
Και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος είναι πολλαπλός, πάρα πολύ σημαντικός, μπορούμε να έχουμε με αναβαθμισμένα μέσα αλλά και με εκπαιδευμένο προσωπικό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα επ´ ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας σε πολλαπλές δραστηριότητες που και οι νησιώτες έχουν ανάγκη στο θαλασσινό πεδίο».
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δήλωσε ότι «είμαστε ευτυχείς που παραλαμβάνουμε ένα σύγχρονο σκάφος για να τεθεί στην υπηρεσία του ΛΣ. Είναι το πρώτο σκάφος από μια σειρά έξι σκαφών. Είναι η αρχή του τέλους μιας προσπάθειας που κρατάει επί τριετία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αρχίζει αυτό το πρόγραμμα και υλοποιείται αξιοποιώντας και κοινοτικά κονδύλια. Θέλω να πιστεύω ότι με αυτά τα μέσα το Λιμενικό θα μπορεί από καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις είτε αυτό είναι οργανωμένο έγκλημα είτε λαθρεμπόριο είτε ναρκωτικά είτε η φύλαξη των συνόρων».
 
Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις ικανότητες αυτών των σκαφών ώστε ο έλληνας πολίτης να εισπράτει και να έχει τα αποτελέσματα αυτά που απαιτείται για να ολοκληρώνεται αυτή η δύσκολη αποστολή σε ένα δύσκολο θαλάσσιο περιβάλλον που έχει σαν περιοχή επιτήρησης το Λιμενικό Σώμα. Με την ολοκλήρωση όλης της σειράς θα δυναμώσει πάρα πολύ η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βήματος ο κ.Αθανασόπουλος ανέφερε ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν παραληφθεί και τα υπόλοιπα σκάφη και θα διατεθούν «όπου το επιβάλει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός».
 
Το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος 6 μέτρων, έχει ταχύτητα 30 κόμβων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια.
 
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis