Παραμένει Διευθυντής στην Κορινθία ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Σκλάβος

ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Παραμένει Διευθυντής στην Κορινθία ο Ταξίαρχος Σπυρίδων Σκλάβος

Μετά τις χθεσινοβραδινές κρίσεις και με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, όπου τον έκρινε διατηρητέο, με νέα απόφαση παραμένει Διευθυντής, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας ο Ταξίαρχος κ. Σπύρος Σκλάβος κρίνοντας θετικά και επιβραβεύοντας έτσι, το έργο που έχει επιτελέσει κατά την παρουσία του στο Νομό μας.

Ο κ. Ταξίαρχος έκλεισε πριν λίγες ημέρες ένα χρόνο στην Διευθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, προερχόμενος από την Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων.

Κορίνθιος μπορεί να μην είναι, αλλά έχει ταυτιστεί με την Κορινθία και λόγω επαγγέλματος ως εκπρόσωπος του Νόμου έχει αφιερώσει τον εαυτό του τον τελευταίο χρόνο στην υπηρεσία των συμπολιτών μας. Στον ένα περίπου χρόνο που βρίσκεται επικεφαλής της διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές με αρκετά θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας. Στην πρώτη μας γνωριμία που είχαμε μαζί του, πριν ένα χρόνο περίπου, έδωσε το στίγμα του και μας εξέπληξε όταν οι πρώτες του δηλώσεις έγιναν εκτός γραφείου.

Από τότε σπάνια κάνει δημόσια δηλώσεις αλλά είναι παρόν σε ότι συμβαίνει στο Νομό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μιλτιάδης Aλεξάκης νέος υποδιευθυντής της Αστυνομίας στον Βόλο

Σε δύο περιπτώσεις όπου οι Αστυνομικοί είχαν δεχθεί επιθέσεις από πολίτες δεν δίστασε να παραβρεθεί στις Δικαστικές αίθουσες στο πλευρό των Αστυνομικών που εκτελούσαν το καθήκον τους.

Με την ευκαιρία αυτή ψάχνοντας στο αρχείο μας πέσαμε πάνω σε πολύ μεγάλες υποθέσεις που δόθηκε Πανελλαδική δημοσιότητας και που εξιχνιάστηκαν άμεσα από τους Αστυνομικούς μας κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η σύλληψη των ληστών - δραστών που είχαν γίνει ο Φόβος και ο Τρόμος στις Γυναίκες στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Αργους.

Η σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε σύνδεσμο φιλάθλων στο Κιάτο.

Η επαγρύπνηση των αστυνομικών της Κορινθίας κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς του καλοκαιριού που πέρασε στα ψιλά γράμματα αλλά τις ημέρες αυτές ήταν μεγάλη η συμβολή της αφού ήδη υπήρχαν στο Νομό μας 8 μέτωπα αφού σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει εκκένωση και εκ του αποτελέσματος στέφθηκε με επιτυχία καθώς επίσης τις ημέρες αυτές χρειάστηκε να εντατικοποιηθούν οι περιπολίες για να αποφευχθούν ακόμα δυσάρεστα φαινόμενα όπως κλοπές και διαρρήξεις.

Η συμβολή των αστυνομικών στις πλημμύρες όπου μαζί με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές, χρειάστηκε σε πολλούς δρόμους κατά την διάρκεια της δυνατής νεροποντής να γίνει διακοπή κυκλοφορίες για να αποφευχθούν τυχόν εγκλωβισμοί και άλλα δυσάρεστα.

Αλλά και πιο πρόσφατα η άμεση κινητοποίηση και η άμεση εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που βρέθηκε νεκρή στην Πουλίτσα.

Και πολλά ακόμα συμβάντα τα οποία μας έρχονται καθημερινά από το γραφείο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Πηγή:  korinthosnews.gr