Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:28 | 21/09/2018

Η 39χρονη γυναίκα ζήτησε να αποφυλακιστεί για να βρίσκεται κοντά στα τρία της παιδιά, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα συνεχίσει να βρίσκεται - τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό - η σύζυγος του επονομαζόμενου και ως... “Εσκομπάρ της Κρήτης”, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με τον άνδρα της και τον ανήλικο - τότε - γιο τους για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης που είχε αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η 39χρονη Κρητικιά είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2017 σε ποινή κάθειρξης 18 ετών - χωρίς αναστολή - για τη συμμετοχή της στην επίμαχη υπόθεση. Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή, η σύζυγος του 43χρονου, ο οποίος εκτίνει ποινή ισόβιας κάθειρξης, προέβη σε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (σ.σ. έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Ιανουάριο).

[custom:google-ads]

Εν ολίγοις, όπως δικαιούται από τον νόμο, η 39χρονη γυναίκα ζήτησε να αποφυλακιστεί υπό όρους, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα τρία της παιδιά. Το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε, ωστόσο, χθες από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Η 39χρονη μητέρα παραστάθηκε στο δικαστήριο διά της πληρεξούσιας συνηγόρου της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος της 39χρονης υποστήριξε ότι η εντολέας της δεν μπορεί να βρίσκεται άλλο μακριά από τα παιδιά της, τα οποία την έχουν ανάγκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας της μητέρας τους από το σπίτι. Στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έδωσε, πάντως, χθες το “παρών” και ο πεθερός της κατηγορούμενης, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών του από την εν λόγω υπόθεση. Ο πατέρας του 43χρονου καταδικασθέντος σε ισόβια είπε ενώπιον της Έδρας ότι η νύφη του δεν είχε κάνει τίποτα, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι τα εγγόνια του θέλουν πίσω τη μητέρα τους.

 

Σημειώνεται ότι το Πενταμελές Εφετείο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε: Ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης πρότεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα της 39χρονης. Έτσι, η κατηγορούμενη θα συνεχίσει να βρίσκεται στη φυλακή, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και αναμένεται να διεξαχθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το χρονικό

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στα ίχνη του 43χρονου Κρητικού στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016. Έπειτα από παρακολούθηση μισού χρόνου και μετά από σκάψιμο επτά ωρών (!) σε χωράφι της οικογένειάς του, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεθάψουν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η εν λόγω ποσότητα - μαζί με τις υπόλοιπες που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσε η οικογένεια - ξεπερνούσε, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα 3,2 κιλά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης που ήταν θαμμένη σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν την κοκαΐνη, η οποία φέρεται να ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ. Σημειώνεται ότι τα μπολ φαίνεται ότι περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που - επίσης - είχε τοποθετηθεί, προκειμένου να μην εντοπίζεται από σκύλους ανιχνευτές.

Εκτός από τον 43χρονο άνδρα - ο οποίος είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν - την 39χρονη γυναίκα του και τον ανήλικο γιο τους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τότε και τον ηλικιωμένο πατέρα του 43χρονου, ο οποίος είχε ωστόσο αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του.

Η αθώωση του ανήλικου και οι “καμπάνες” στους γονείς του

Τον Φεβρουάριο του 2017 διεξήχθη η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο - τότε - γιο του 43χρονου. Η δίκη έγινε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος. Έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων, ο 15χρονος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, έφτασε η σειρά των γονέων του ανήλικου να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε τότε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον αποκαλούμενο και ως “Εσκομπάρ της Κρήτης”, ενώ βαρύς έπεσε ο “πέλεκυς” και στη γυναίκα του, η οποία καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Εξάλλου, ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που δικάζονταν μαζί με το ζεύγος: Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 43χρονου απαλλάχθηκε των κατηγοριών που του αποδίδονταν, ενώ οι δύο φερόμενοι ενδιάμεσοι διακινητές, που κάθονταν στο εδώλιο, καταδικάστηκαν αμφότεροι σε κάθειρξη 10 ετών. Και στους δύο, ωστόσο, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, γι’ αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis