Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 20/01/2015

 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμφθηκαν τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στο Καματερό, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της Aμεσης Δράσης, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο είχαν καταστρέψει πανό του ΚΚΕ που ήταν αναρτημένο στην περιοχή του Γεροβουνού στο Καματερό.

Στον χώρο έσπευσε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και, ύστερα από έλεγχο σε αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πανό πολιτικών κομμάτων, εβδομήντα (70) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 52 και 22 ετών, εκ των οποίων ο ένας είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθηνών με τη Χρυσή Αυγή.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ατόμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχε σχηματισθεί το έτος 2013 δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταγγέλλει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, της οποίας μέλη, με επικεφαλής υποψήφιο βουλευτή της, χθες το απόγευμα στον Δήμο Καματερού κατέστρεφαν προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ, ενώ είχαν πάνω τους κλομπ και σπρέι πιπεριού. Είναι ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που αποδεικνύει ότι μόνιμος στόχος της είναι τα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, που γεννά και θρέφει τον φασισμό και τον ναζισμό».

Ας σημειωθεί ότι την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην περιοχή Αγίων Αναργύρων και Καματερού, στον κινηματογράφο «Μαρία-Eλενα». Επίσης, επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στο εκλογικό κέντρο της στα Ιωάννινα το Σάββατο το βράδυ, κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη της Χ.Α. κατέβασαν πανό από το εκλογικό κέντρο και έριξαν φυλλάδια της Χ.Α.

 

http://www.kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis