Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:54 | 15/04/2015

Την παραπομπή 93 συνολικά προσώπων, εκ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων την περίοδο από το 2008 έως το 2011.

Στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών γίνεται αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες σε Super League, Football League και Κύπελο Ελλάδος). Παράλληλα, ο κ. Πούλιος κάνει λόγο για απειλές και εκβιασμούς με στόχο την χειραγώγηση αγώνων και «πονταρίσματα» μέσω του ΟΠΑΠ σε «στημένα παιγνίδια» που είχαν ως αποτέλεσμα την ζημιά του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης , της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Ο εισαγγελέας προτείνει, τέλος, την απαλλαγή συνολικά 64 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis