Παρασκευόπουλος: Ατυχής η δήλωσή μου για τον Σάββα Ξηρό

Παρασκευόπουλος: Ατυχής η δήλωσή μου για τον Σάββα Ξηρό
ΘΥΜΗΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ
Παρασκευόπουλος: Ατυχής η δήλωσή μου για τον Σάββα Ξηρό

«Ατυχής» και «υπερβολική» χαρακτήρισε τη δήλωσή του ότι το κράτος τύφλωσε τον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Real FM, ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι ο Ξηρός ασφαλώς αυτοτραυματίστηκε βαριά και μάλλον ατυχής ήταν η δική μου διατύπωση που είπα ότι η πολιτεία τον τύφλωσε. Ήταν υπερβολικό αυτό από την πλευρά μου. Βεβαίως αναφερόμουν στο γεγονός ότι μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είπε ότι οι συνθήκες της κράτησης θα επιδεινώσουν την πάθησή του και εμείς συνεχίσαμε να τον κρατούμε στις ίδιες συνθήκες».

Απαντώντας στο ερώτημα αν μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου ο Σ. Ξηρός θα βγει από τη φυλακή, σημείωσε: «Είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από κάποιες κρίσεις. Δηλαδή προβλέπονται δύο κρίσεις για οποιαδήποτε περίπτωση εξόδου ατόμου για λόγους ασθενείας που πρέπει να προηγηθούν. Η μία είναι κρίση ενός αρμόδιου ιατρικού οργάνου και η δεύτερη είναι μια κρίση δικαστικού συμβουλίου και εν προκειμένω, για αυτές τις περιπτώσεις επειδή είναι σοβαρές, επειδή αφορούν ισόβια, είναι μία κρίση συμβουλίου εφετών».

Αναφορικά με το θέμα των καταλήψεων και για το αν υπάρχουν εισαγγελικές εντολές προς την Αστυνομία, οι οποίες δεν εφαρμόζονται, ο υπουργός τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη ζητά την επιβολή της νομιμότητας και αυτό είναι σωστό. Αυτό είναι που θέλω εγώ. Η Αστυνομία, από ό,τι ξέρω, έχει δικούς της επιχειρησιακούς κανόνες που αφορούν τον χρόνο και τον τρό».

Τέλος, αναφερόμενος στο «βραχιολάκι» δήλωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου «είναι θέμα μιας εβδομάδας ή δέκα ημερών πλέον. Κάποια τεχνικά προβλήματα σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχουν αλλά νομίζω ότι αυτά είναι διαχειρίσιμα, αντιμετωπίσιμα μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής».

http://www.thetoc.gr